Ma ei ole teinud enda jaoks väga suuri plaane. Ikka sammhaaval. Aastal 2015 on plaanis avastada maailma ehk minna reisile. Eneseotsingud jätkuvad kindlasti ka nüüd,” räägib Ring FM saatejuht Vahur Kollom Ohmygossip.ee’le.

Vahur Kollom, kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist?
Ei poolda. Selleks on ette nähtud kindlad kohad. Ma ei tea millega meie Riigikogu liikmed üleüldse mõtlesid, kui sellise seadusemuudatuse ellu viisid?! Kas kõigil seadusemuudatuse poolt hääletajatel oli tõsine pohmell ja oli kiire soov kuskil avalikult nii öeldes “pead parandada” või oli lihtsalt eesmärk tähelepanu kõrvale juhtida teistelt tõsisematelt teemadelt või oli kingitus alkoholitootjatele seoses aktsiismäära tõusuga või oli hetkeline meeltesegadus?! Saa nüüd siis aru. Arvestades asjaolu, et vastavat seadust järjekordselt muudeti, siis selline klounaad kahjustas minu arvates oluliselt Riigikogu mainet, poliitikute usaldusväärsust ning võib julgelt öelda, et demokraatiat tervikuna. Tundub, et kuskil kohas elatakse teisel planeedil ning ei olda enam kursis sõnaga “sisejulgeolek”.

Millistes seadustes tuleks teie meelest muudatusi teha?

Rääkides muudatustest, siis need peaksid olema korralikult läbi mõeldud ja ühiskonna jaoks vajalikud. President Lennart Meri mainitud tädi Maali ei saa enam ammu mitte millestki aru. Rääkides muudatustest, siis alustaks võibolla Valimisseaduse ja Erakonnaseaduse muutmisest.

Millised toidud teie meelest paksuks teevad/ebatervislikud on, on teil mõni nõrkus, püüate neid vältida?

Süüa tuleb ikka erinevaid asju ja mõõdukalt. Mõni dieet on isegi ebatervislikum, kui kõige söömine. Saiatooteid üritan vältida või mõõdukalt süüa.

Kas pooldate elu maal või linnas? Miks?

Ma ei pea ennast kummagi variandi pooldajaks. Valikute ja olude küsimus. Inimene elab seal, kus temale kõige rohkem meeldib või kus on logistiliselt lihtsam elada. Kui on lapsed, siis on ju ka oluline, kus asub lasteaed, kool, treeningsaal. Peamine, et ennast hästi tunnete.

Mida arvate geide abielust?
Kõikideks asjadeks, sealhulgas geide abielu ja lapsendamine, peab ühiskond olema valmis. Mul ei ole selle vastu mitte midagi, kui kaks inimest teineteist leiavad ja soovivad ka seda seaduslikult kinnitada. Aga palun. Elage ja tundke rõõmu. Samasoolised vanemad ja lapsendamine?! Andke mulle andeks, kuid mina selleks täna valmis ei ole. Lapsendatud lapsed võivad ju koolis sattuda kiusamise ohvriks, kui ühiskond tervikuna vastavateks muudatusteks valmis ei ole. Ja milliseid meetodeid kasutati vastava seaduse menetlemisel?!

Kuidas möödus suvi, mida põnevat tegite?

Suvi möödus töiselt ja võib julgelt öelda, et kõik sellega seonduv oligi suhteliselt põnev.

Millised on plaanid käesolevaks aastaks?
Ma ei ole teinud enda jaoks väga suuri plaane. Ikka sammhaaval. Kerged eesmärgid on ikka seatud. Aastal 2015 on plaanis avastada maailma ehk minna reisile. Eneseotsingud jätkuvad kindlasti ka nüüd 2015. aastal.

Kas soovite midagi ka südamelt ära öelda?

Inimesed, leidke aega iseenda ja oma lähedaste jaoks. Soovin teile lahedaid väljakutseid ja kordaminekuid, südameisse soojust ning pähe kuhjaga positiivset mõtlemist! Olge ikka hoolivad, armastavad, targad, ilusad, seksikad, lõbusad ja osavad edasi.