“Tõeline meelelahutus õnnestub professionaalide baasil — heade ideede ning korraliku ettevalmistuse tulemusel. Mind kurvastas kontsert, mis oli korraldatud Jaak Joala mälestuseks, Maarjaküla rahaliseks toetuseks ja esitasid näitlejad. Mitu erinevat asja mõtlematult kokku pandud ja tulemus oligi see mis oli,” räägib tuntud laulja ning parlamendivalimistel Keskerakonna nimekirjas Riigikokku kandideeriv Heidy Tamme Ohmygossip.ee’le

Heidy Tamme, mis teid rõõmustab ja mis kurvastab praeguse elu ja muusika juures?
Meeldiv on see, et Ilmataat on meile olnud siiani tõeliselt armuline ja peaksime olema ise ka armulisemad ja lahkemad üksteise suhtes igapäevaselt. Mitte ainult kampaania- ja projektipõhiselt. Kuna olen olnud professionaalse artistina estraadil ja meelelahutuse alal juba 50 aastat, siis julgen ka sõna võtta. Mind teeb kurvaks see, et tihti alahinnatakse ja alavääristatakse publikut. Pakkudes kõrgelennuliselt madala väärtusega ja poolfabritseeritud meelelahutust. Tõeline meelelahutus õnnestub professionaalide baasil — heade ideede ning korraliku ettevalmistuse tulemusel. Muidu on see ajaviide s.t. minu aega raisatakse. Kõige hullem pettus ongi see kui isetegevus hakkab võimutsema. Vabandan väga aga mind kurvastas kontsert, mis oli korraldatud Jaak Joala mälestuseks, Maarjaküla rahaliseks toetuseks ja esitasid näitlejad. Mitu erinevat asja mõtlematult ja nõrga ettevalmistusega kokku pandud ja tulemus oligi see mis oli. Piirdun praegu väikse urinaga aga loodan, et tulevikus meie meelelahutus muutub kultuursemaks ja professionaalsemaks.

Kui te pääsete riigikogusse, siis mida te teeksite rahva heaolu tarvis?

Küsimusele, mida teeksin meie rahva heaolu nimel, siis vastaksin pigem nii, et mitte keegi ei saa elada ja tegelda teiste eest. Igaühele on antud elu selleks, et panustada oma võimete kohaselt ühtsesse maailma. Selleks peaksime selgitama ja väärtustama igaüks endale, mis tähendab ausus, austus, armastus, ustavus ja vastutus, et sisemine kultuur ja haritus on meie ühised teejuhid ja regulaatorid. Meie ise olemegi rahvas ja meist igaühest oleneb heaolu tarkus. Loomulikult on tarkus mitmeastmeline nagu tulumakski, mis loob võimaluse paindlikkusele. Ma ei ole küll spetsialist aga millegipärast tundub mulle nii. Olen nõus end sellel alal ka harima. Alanud aastaks soovin meile kõigile tugevat tervist, küllust igat sorti, Jumalikku armastust ja õnnistust. See, et on kätte jõudnud uus aasta ja elu jätkub rahus siin väikesel ja kaunil Eestimaal ongi kõige meeldivam kingitus. Sellise rõõmsa noodiga tahaksingi lõpetada oma väikse urina.

Seda küsimust, mida teeksin oma rahva heaks, olen saanud varemgi. Nimelt selle esitas mulle laeval üks mees aastaid tagasi istudes kasti otsas, siis kui avanesid piirid ja meie rahvas käis Soomes tehnikat kokku ostmas. Laev oli täis kaste. Oleksin tahtnud talle endalegi esitada selle küsimuse aga hoidusin, kuna alles oli Eesti taas iseseisvunud ja avanesid uued võimalused oma elu korraldada. Ja agaramad alustasidki seda nii. Kuna see on väga intrigeeriv küsimus, siis pani see mind ka mõtisklema ning sündis täna ka üks mõttetera. Me kõik oleme 1 ja ühine on ka meie kõigi südamete tuks. Me kõik ringleme siin koos selles kaunis, võimsas, lõpmatus Universumi väes ja voos. Kui seda kõike kõik üheaegselt ühiselt märkaks ja näeks, võiks inimkond seda unikaalset jõudu realiseerida õigeteks tegudeks ja liita võimsaks rahu ja  armastuse väeks. Siit saavad alguse meie heateod meie kõigi heaoluks ja hüvanguks, nii arvan mina.