“Eelmine aasta oli nii kirju ja täis erinevaid töid, et seda annab meenutada. Veebruarist juulini kirjutasin raamatut „Estonia inimesed“, mille kaasautor on Inge Pitsner. See ilmus septembis ja võeti vastu paremini, kui me julgesime loota,” räägib Delfi uut portaali Elutark.ee juhtiv Einar Ellermaa Ohmygossip.ee’le.

Einar Ellermaa, mida põnevat ja ka ebameeldivat meenutaksite eelmisest aastast?
Eelmine aasta oli nii kirju ja täis erinevaid töid, et seda annab meenutada. Veebruarist juulini kirjutasin raamatut „Estonia inimesed“, mille kaasautor on Inge Pitsner. See ilmus septembis ja võeti vastu paremini, kui me julgesime loota. Lugejad ostsid seda palju ja eriti oluline on meile kui autoritele asjaolu, et ka õnnetusega lähedalt seotud inimesed suhtuvad raamatusse positiivselt. Eks me tegime seda ka ikka väga südamega ja suure vastutustundega.

Maist septembrini töötasin lisaks ka nostalgiaajakirjaks muutunud ja omanikku vahetanud ajakirjas Elukiri. Kirjutasin sinna hirmpikad kaanelood Salme Reegist, Endel Pärnast ja Lilian Kosenkraniusest ja kümneid lühemaid lugusid. Siis kutsus Delfi mind tegema portaali Elutark.ee eakamale lugejale ja detsembrist see töötab. Olen selle ainus toimetaja. Viimasel ajal töötan peaaegu kogu ärkveloleku aja.

Omapärane kogemus oli raamatu „Eesti armukesed“ kirjutamine peamiselt septembris. See ilmus detsembri lõpus. Need on tõestisündinud suhtelood Eesti elust, mis tulid ise minuni tuttavate kaudu. See „Estonia inimestest“ hoopis teistmoodi raamat sai alguse nii, et mu kooliõde rääkis loo, kuidas tema sõbranna läks linnalähedasse metsa elu esimesele pimekohtingule ja mees tuli sinna, pussnuga taskus. Naine mõtles, et nüüd ta tapetakse ära, aga mees ütles, et teeks vihtu ka, kui juba sai tuldud… Siis uurisin teiste tuttavate käest, kas nemad ka ekstreemseid suhtelugusid teavad või on ise läbi elanud. Nii need lood muudkui tulid. Siis sain aru, kui keeruliseks võivad inimesed siinsamas meie kõrval oma elu elada. Midagi ebameeldivat nagu ei meenu. Möödus jälle üks aasta, kus ma ei olnud kordagi isegi nohune ega köhane mitte, aga jah, sattusin herilaste rünnaku tõttu üheks ööks haiglasse. See ei olnud tore. Samas, kuna haigla personal imestas, et ma pole varem haige olnud, siis see oli jälle tore ja mul jäid Paide haiglast pigem lõbusad mälestused.

Kus ja kuidas veetsite oma jõulupühad ja aastavahetuse?
Jõulud veetsin kodus. Ühe päeva olin ema juures Paides, aga põhiliselt kodus Elutark.ee heaks tööd tehes. Aastavahetusel käisime Tallinna kesklinnas sõpradel külas.

Milline soov on teil alanud aastaks?

Ma ei oska midagi tähtsat vastata. Soovin, et kõik jätkuks nii, nagu see viimastel aastatel on olnud ning et lähedased ja üldse kõik inimesed oleks terved ja õnnelikud ja saaksid elada sellist elu, nagu nad tahavad.

Märtsis on Riigikogu valimised, kas te Riigikogusse ei kandideeri?

Ei, ma olen loominguline inimene ja tahan ka edaspidi kirjutada. Olen seda kogu elu teinud. Poliitiku töö ei sobi mulle.

Olete nii ajakirjanik kui kirjanik, kas sel aastal ka mõni raamat on plaanis kirjutada või on juba käsil miskit?

Praegu ma ei kirjuta ühtegi raamatut, aga millalgi kindlasti.