“Ma elan seal, kus on minu seljakott. Kaks nädalat laeval ja üks nädal kuival maal – täiesti mõttetu on endale korterit võtta. Vabal ajal ma reisin ringi või ööbin hotellis,” ütleb Austraaliasse kolinud juuksur ja näitleja Lauri Pedaja. Tema uueks töökohaks on nüüd pärlipüügilaev, kirjutab Õhtuleht.

Oma blogis kirjeldab Pedaja töö iseloomu sõnadega “steroididel viljapeksumasin”. “Pärlite puhastamisel kulub vähemalt samapalju energiat tasakaalu hoidmisele ja parem käsi saab jõhkra koormuse. Kui soovid teada saada, mida ma tunnen, siis külasta endale lähimat jõusaali ja tee trenni ainult parema käega,” kirjutab Pedaja.

Pedaja räägib ka, et kahe Austraalias elatud kuuga on jõudnud tekkida juba arvestatav sõpruskond karvaseid ja sulelisi. “Paspaley’s töötab palju eestlasi, seal on alati hea oma poistega koos väljas käia.”

Pedaja tõdeb, et juba praegu on Austraalia kogemus teda psühholoogiliselt kõvasti muutnud. “Õpetanud iseseisvust ja enda eest võitlemist. Iga päev seisad siin silmitsi hirmu ja suure teadmatusega, kuid ka sellega õpib elama.”

 

Refereeritud artikli täisteksti loe Õhtulehest