Eestlanna Jaanika Merilo nimetati Ukraina majandusarengu- ja kaubandusministri Aivaras Abromavi?iuse nõunikuks, teatas ministeerium. Ukraina riskikapitali ja otseinvesteeringute assotsiatsiooni (UVCA) juhi Merilo ülesandeks saab investeeringute meelitamine, investeerimis- ja ärikliima parandamine, rahvusvaheliste programmide koordineerimine ja e-valitsuse lahenduste väljatöötamine.

“Jaanika Merilo on üks nendest vähestest eestlastest, kes viimastel kuudel on väga palju teinud Ukraina tegelikuks toetamiseks. Jaanika näol on tegemist kindlasti Eesti ühe parima Ukraina tundjaga, kellel on kogemusi nii sealse era- kui avaliku sektoriga. Mulle on Jaanika alati andnud väga head nõu Ukraina küsimustes,” kommenteeris riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson Facebooki postituses.

Leedus sündinud majandusminister Aivaras Abromavi?iusel on tihedad suhted Eestiga. Nimelt sai tema karjäär alguses 1996. aastal Hansapangas. Enne ministriks saamist oli ta East Capital investeerimisfondi partner.