TV3 aastavahetus kujuneb tänavu eriti hoogsaks ja seda tänu kestvalt tujutõstvale saateõhtule, mille lustliku meeleolu juhatab juba esmaspäeval, 29. detsembril kell 20.30 sisse erisaade „Faktuaalse kaamera parimad naljad“,” räägib Annely Adermann Ohmygossip.ee’le.

Annely Adermann, mida põnevat pakub TV3- e aastavahetuse programm vaatajatele?
Aastavahetus TV3s: „Padjaklubi“ näärilülitused, suvesangarid pohmelli eel, „Me armastame Eestit“-eri, näosaate hitid ja tund ennustajatega!

TV3 aastavahetus kujuneb tänavu eriti hoogsaks ja seda tänu kestvalt tujutõstvale saateõhtule, mille lustliku meeleolu juhatab juba esmaspäeval, 29. detsembril kell 20.30 sisse erisaade „Faktuaalse kaamera parimad naljad“. Vaatajateni jõuab parim valik Märt Piusi, Priit Piusi, Henrik Normanni ja teiste parodistide huumori- ja paroodiasketšidest, mis said tuntuks legendaarses „Faktuaalses kaameras“.

Ka aasta eelviimane õhtu tuleb värvikas – 30. detsembri „Seitsmeste uudiste“ saade jõuab kodudesse Eesti Vabaõhumuuseumist, kus aasta põnevamad, keerulisemad ja naljakamad lood vanade eestlaste näärikombeid järgides kokku võetakse. Muuhulgas näeb haaravate meenutuste vahel, kes võidab pulgasikutamise, kes saab uuel aastal kuke soovil mehele ja kui palju rahvast mahub ühte korralikku eesti sauna.

Vana aasta viimasel õhtul TV3s haarab ohjad „Padjaklubi“ nelik, sest just 31. detsembril algab kolmel täistunnil ehk kell 21, 22 ja 23 „Padjaklubi“ näärishow. Naer ja nali on garanteeritud, sest see, kus ja kuidas rahva lemmikud Maria, Laura, Kristina ja Miša aastat lõpetama satuvad, on kaasaelamist väärt.

Kuid enne „Padjaklubi“ pöörast janti, juba kell 17.55, saab lustida koos koguperesaatega „Me armastame Eestit“. Tujuküllases ning tavapärasest pikemas ja pidulikumas saates on küsimused seotud lõppeva aastaga, lauldakse tänavusi suuremaid hitte ning esitletakse täiesti uusi ja naerutavaid mänge. Saatejuhi Eda-Ines Etti ning kaptenite Peeter Oja ja Mihkel Raua kõrval säravad Liis Lemsalu, Karl-Erik Taukar, Hanna-Liina Võsa, Lauri Liiv, Mart Mardisalu ja Mart Sander.

Kell 20.00 vahendab Anna-Maria Makko ülipõnevat infot Eesti teadjameeste, selgeltnägijate ja astroloogide vihjetest aastaks 2015. Põhjalikud ennustused toovad vaatajateni Igor Mang, Ilona Kaldre, Edda Paukson, Aljona Orlova, Veet Mano, Taimi Uuesoo jpt.

Kell 21.30 säristavad talvist eetrit suvesangarid Indrek Vaheoja ja Kristjan Rabi. Lõbus aastavahetuse erisaade „Suvesangarid pohmelli eel“ õpetab jätkuvalt ellu jääma, hullutab parimate anekdootidega ja eksperimenteerib peomeeleolus inimestega otse tänavalt.

Loomulikult on 31. detsembri õhtul parim aeg nautida rahva lemmikshow „Su nägu kõlab tuttavalt“ magusamaid palasid. Kell 22.30 on eetris „Mardi ja Jani parimad näod“ ning kell 23.30 „Lauri ja Uku parimad näod“.

Uue aasta algus TV3s on puhas rõõm muusikasõpradele, ekraani vallutavad „Star FM suvetuur 2014“, „Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing“ ning „Lenna ja Taukar – Kaunid Kontserdid Käsmus 2014“.

Lisaks omasaadetele näeb aastavahetusel palju häid filme, 1. jaanuaril on eetris näiteks animafilm „Horton“, lastefilm „Väike näid Lilly 2; reis Mandolani“, kultuskomöödia „Prints Zamundast“, imeline „Helisev muusika“, komöödia „Suured pulmad“, romantiline komöödia „Neli pulma ja matus“ jpm.

Eestimaa uhkus“ tõi kokku vanad ja uued kangelased
Kümnendat korda TV3 ning EMT ja Elioni koostöös toimunud tänugala „Eestimaa uhkus“ liigutavad hetked on veel värskelt meeles. Tänu sellele saab kinnitada, et jätkuvalt on meie väikeses riigis imelisi inimesi, kes ajavad oma igapäevaseid asju, elavad tavalist elu, ent sealsamas teevad nad midagi sellist, mis teeb inimese ühtäkki suureks. See võib olla impulsi ajel sündinud ainuõige otsus päästa kaaslase elu või hoopis aastatepikkune ja igapäevane hoolimine neist, kes ise ei jaksa. See on midagi sellist, mis meile, kõrvaleseisjaile, võib tunduda uskumatu eneseületusena, kuid neile inimestele on see loomulik osa elust ja käitumismustrist. Iga suure teo taga on õigel ajal tehtud õige otsus, mis on kasvanud välja hingeharidusest ja tegutsemisjulgusest, kodust ja kasvatusest.

Kümnendat korda Tallinna Reaalkooli ajaloolisse saali kogunenud rahvas austas „Eestimaa uhkuse“ galal ka seekord tublisid inimesi, kes olid rahva poolt tunnustamiseks üles seatud. Kandidaate oli seekordki mitusada – elupäästjaid, heategijaid, kohaliku elu edendajaid, arste ning õpetajaid. Neid suurepäraseid inimesi, kes märkavad ja aitavad kõiki, kes ise jaksa. Nad hoolivad ning panevad õla alla ning teevad enamat, kui ühiskond meilt harilikult ootab. Kõigi laekunud vihjete seast valis žürii Eri Klasi juhtimisel välja kümmekond avalikult tunnustust väärivat inimest.

Auhinnasaajaid olid tulnud õnnitlema paljud tuntud inimesed ja neile esinema kõigi poolt armastatud artistid Tõnis Mägi, Birgit Õigemeel, Kaire Vilgats, Dagmar Oja, Karl-Erik Taukar, ETV lastekoor jt. Kangelasteks olid Kääpa Põhikooli hing ja hea haldjas Sirje Kartsepp, raskustes suurpere abistaja Laura Teder, imeline Pärnumaa pereõde Aita Sander, erivajadustega laste koolide asutaja Ave Kalmus, suurperede abistaja Kai Tomingas, kasupere vanemad Malle ja Ants Arnek, uppumisohus noormehe päästnud Laura Vool, Palamuse elupäästjad Ingel-Liis Haljas ja Kristiina Kõiv, ihtüoosihaige Kaido abistamiseks sotsiaalmeedias kampaania algatanud Gerly Kedelauk ning heategevusliku motokrossi korraldajad Tanel Leok ja sõbrad.

TÄNUGALA KORRALDAMINE ON PRIVILEEG

MTG Eesti TV3 tegevjuhi Priit Leito sõnul on „Eestimaa uhkus“ saade, mida vaatajateni tuua on suur privileeg. „Osaleda millegi sellise sünnis, mis kasvab meedia piiridest välja, saab rahva omaks ja läheb sügavale inimeste südametesse – see on puhas õnn. „Eestimaa uhkus“ on kümne aastaga esile tõstnud üle saja suurepärase inimese, pööranud tähelepanu neile isetutele meestele ja naistele, mõnele veel päris noorele, kes midagi tähelepanu pärast ei tee. Auhinna on saanud rahva poolt esile tõstetud erakordsed inimesed, et nad eeskujuna meid ülejäänuid inspireeriksid. Neid austades mõtleme väärtustele, mis aitavad meil kõigil paremaks saada ja rahvana lootusrikkamalt tulevikku vaadata. Nad on olemas ilma meieta ja nende teod on suured ka ilma meedia tähelepanuta. Aga miks neist siis rääkida? Eks ikka meie, ülejäänute pärast. Selleks, et me ise pisitasa paremaks saaksime, endasse vaataksime ja neid kõige tähtsamaid küsimusi esitaksime. Tänan veelkord kõiki kangelasi, ka neid, kes seekord lavale ei mahtunud, kuid kes ometi muudavad meie väikese Eestimaa paremaks paigaks.

SILD VANADE JA UUTE UHKUSTE VAHEL
Alates 2005. aastast on „Eestimaa uhkuse“ auhinna aastate jooksul pälvinud üle saja imelise inimese ning mitmed lood inspireerivad meid tänaseni. Meenutamaks liigutavamaid hetki, olid galale kutsutud ka Taimar Visla, Märt Vähi ning Jaak Rigor Maidla. Taimar Visla pälvis uhk
use-tiitli vaid 6-aastasena, sest kogus 3000 krooni abiraha lastekodule, kuhu sattus tema liivakastisõber. Märt Vähi esitati austamiseks Lootuse küla rajamise eest. Just tema oli see, kes aastaid tagasi ulatas oma mehise käe elu hammasrataste vahele jäänutele ning jätkab ennastsalgavat tööd tänaseni. Galale oli palutud ka tänaseks 16aastane Jaak Rigor Maidla, kellest on kümme aastat tagasi ajalehes Valgamaalane ilmunud foto, millel 6-aastane Jaak on haiglas, hoides süles oma kolmekuust õde, kellega süles ta paar päeva varem põlevast majast välja hüppas. Jaak kaalus siis 19 ja ta õde Lisette Valeria 7 kilo. „Taaskohtumine inimestega, keda olen aastate jooksul kangelaslikkuse eest lavale palunud, oli väga liigutav. Meeleolu saalis muutus tänu neile tõepoolest veelgi südamlikumaks. Ühtlasi kinnitab nende kangelaste kunagisele tunnustamisele järgnenud tegevus, et nad on heade tegude rajal jätkanud. See on väga julgustav ja rõõmustav,“ märkis „Eestimaa uhkuse“ galaõhtu juht Annely Adermann.

TV3 „Mida toob aasta 2015?“
TV3 jätkab oma traditsiooni näidata vana-aasta õhtu prime time’s tulevikku vaatavat saadet, milles meie tuntuimad astroloogid ja parimad selgeltnägijad püüavad oma võimeid proovile pannes algava aasta kaarte avada. Põhjaliku sinise lamba aasta iseloomustuse annab Igor Mang, kes nägi aasta tagasi hämmastavalt täpselt ette sündmusi, mis tabasid meid 2014. aastal. Edda Pauksonilt kuuleme aga huvtavat horoskoopi kõikidele sodiaagimärkidele. Astroloogide ennustuste kõrval analüüsib algava aasta olulisemaid sündmusi, nagu Riigikogu valimised ja Putini Venemaa järgmised käigud välispoliitika-analüütik Ahto Lobjakas. Saate vast kõige intrigeerivam osa on toimetaja ja saatejuhi Anna-Maria Makko sõnul aga kolme maailmakuulsa selgeltnägija ülesastumine, kes varem pole selles aates esindatud olnud. Ilona Kaldre, Aljona Orlova ja Veet Mano analüüsivad meie tuntud poliitikute fotosid, et ennustada, mis on algaval aastal neile varuks. Üheks uurimisobjektiks on ka presidendipaar Evelin ja Toomas Hendrik Ilves, kelle abielusse käesoleval aastal suur mõra sisse tuli. “Eks meil kõigil ole ju inimlik huvi, mida algaval aastal meile varuks on ning loodame ju ikka paremat homset ja tulevikku. Loodan, et see saade tuleb põnev ja rahuldab veidigi uudishimu,” soovib Anna-Maria kõigile meeleolukat aastavahetust tähetarkade saate seltsis.