“Unustagem kadedus ja kalkus ning olgem teiste inimeste vastu lihtsalt mõnusad. Mida rohkem ilmas elad, seda rohkem hindad headust, kaasinmimeste tähelepanu ja abivalmidust, seda maaelu võlu ja isegi sealauda lõhna, mis ju ikkagi naturaalne. Linnades käib üks möll ja rabelemine ja paljud ei saa isegi aru, miks ta rabeleb või kuhu jookseb,” räägib poliitik ja edukat muusikukarjääri tegev Toivo Asmer Ohmygossip.ee’le.

Toivo Asmer, teist on saanud laulja. Teil on mitmed toredad duetid koos Merle Liljega. Kuidas teie kooslaulmine alguse sai ning kas on oodata uusi laule?
Mul on varasemast ajast välja antud CD „Teine pool“, mis sai rohkem sõprade jaoks tehtud. Teine kogumiks „Päikest“ sai tehtud juba kaugemate eesmärkidega ja on osutunud väga populaarseks. Sellel plaadil on mitmeid laule, mida järjekindlalt raadiojaamades mängitakse ja mida rahvas soovisaadetes palub esitada. Plaadimüügi suur edu ja laulude populaarsuse tulemusena raadiojaamades omistati mulle Eesti popmuusikaauhind „ Aasta meesartist“ 2014. Olen selle üle õnnelik ja väga tänulik minu laulude kuulajatele! Merle Lilje kutsusin ma esmalt laulma duetti „Soov“ ja sealt edasi oleme palju koos lindistanud. Olgu selleks „Saatus“, „Kõik me koos“, või plaadi nimilugu „Päikest“. Merlet tunnen ma juba üle 30a ja meie esimene kontakt oli Mustpeade Majas, kuhu me kutsusime teda oma tollasesse ansamblisse “Õnnelemb“ laulma. Millegipärast jäi koostöö sel korral katki, kuid teistkordne katse õnnestus. Juhtuski nii, et koos duette laulma hakkasime alles 3 aastat tagasi.

Kas on oodata uusi laule?
Oleme juba lindistanud mitmeid uusi laule ja kindlasti tuleb neid veel!

Kus ja kuidas veedate oma jõulupühad ja aastavahetuse? Millist kingitust ootate jõuluvanalt ning mida ootate järgmiselt aastalt?

Jõulude ajal tulevad tavaliselt kõik lapsed minu juurde kokku ja seda traditsiooni järgime me kiivalt…Toas peab olema suur ehitud kuusk, tuleb jõuluvana, keda me kõik väga ootame ja loomulikult peame eranditult kõik esinema. Aastavahetused oleme oma perega väga sageli koos sõpradega just kodust olnud. Meile väga ei meeldi suured rahvamöllud ja need vedelevad pudelid ning õllepurgid jalge alla. Tore on paari-kolme perega koos istuda, Eesti rahvale omaselt süüa-juua ( teen ise igal aastal jõuludeks koduõlle ja seda jagub tavaliselt
jaanuariski ), võtta rõõmsalt uus aasta vastu, vaadata toredaid telesaateid ja arutada, mida kõike eelmisel aastal juhtus…

Millist kinki ootan jõuluvanalt? Minul on igast kingist suur rõõm, olgu see või nööpnõel ja seepärast keelitan alati nooremaid, et nad minu peale kulutusi ei teeks. Kahjuks nad ei kuula mind… Mida ma aga soovin järgmiselt aastalt on see, et unustagem ära see omavaheline kraaklemine ja halvustamine. Unustagem kadedus ja kalkus ning olgem teiste inimeste vastu lihtsalt mõnusad. Mida rohkem ilmas elad, seda rohkem hindad headust, kaasinmimeste tähelepanu ja abivalmidust, seda maaelu võlu ja isegi sealauda lõhna, mis ju ikkagi naturaalne. Linnades käib üks möll ja rabelemine ja paljud ei saa isegi aru, miks ta rabeleb või kuhu jookseb! Lihtsalt hoog on kambavaimuga sisse löödud ja muudkui jookse nii kaua kui ükskord tühja sirdunina kokku vajud. Mulle väga meeldivad ajaloolised romaanid ja filmid ning sealt saad aru, milline tõeline inimlik väärtus oli tollel ajastul.

Mida põnevat meenutaksite lõppevast aastast?
Ma olen olnud poliitikas alates 1994a. kui loodi Reformierakond, kandideerinud väga edukalt nii Riigikogu kui ka kohalike Omavalitsuste volikogude valimistel ja olnud nii Mart Laari kui Siim Kallase poolt juhitud valitsustes minister. Täna olen taas valmis oma erakonda aitama ja andsin nõusoleku kandideerimiseks Ida-Virumaal. See on regioon, mida ma tunnen üsna hästi ja tahan taaskord anda endast parima selle piirkonna elukorralduse paremaks muutmiseks.

Kas sooviksite midagi ka südamelt ära öelda?
Kas soovin ka midagi südamelt ära öelda? Selle intervjuu lõpetuseks kutsun kõiki inimesi tegelema vähem poliitikaanlusega ja tegelema rohkem maisemate asjadega, mis teile ja teie peredele ning ümbritsevatele kogukondadele tõelist heameelt teevad ja kasu toovad. Teisalt peaksite te kõik valima minema ja tehke seda tõesti enda südametunnistuse järgi, sest kui teie ei vali, valivad need, kelle valikud ei lange teie soovidega kokku. Meedia vajab skandaale ja konflikte, et oleks mida rahvale „müüa“, tavainimene aga ei soovi näha jas kuulda, kuidas meie riigijuhid kaklevad, teineteist süüdistavad ja poriga loobivad. See on madal show ja ei sobi tegelikult mitte ühelegi demokraatlikule riigile. Pole tähtis, kes poliitikutest mängib jalgpalli, kes golfi või tennist, kes sõidab suusamaratone või tantsib rahvatantse – kõik on ühtmoodi surelikud ja tuleb säilitada oma inimlik pool. Olen laulmisega tegelenud ja tegelen ka edaspidi, sest see on minu üks hobidest. Mina tahan eeskätt rääkida sellest, et poliitik ei saa olla mingi püha lehm, kellele seadused ja eetikareeglid ei kehti ja kes võib süüdimatult istuda pukis nii kaua kui tahab – vastavalt omale soovile. See ei tohi nii olla!!!

Soovin nii Teile isiklikult kui kõikidele headele lugejatele kauneid, rahulikke jõule, ilusat aastavahetust ja mingu teil ikka hästi!