“Kui 2013. aasta oli minu jaoks traagiline, keeruline ja möödus enamasti haiglas, siis 2014 on olnud tõeliselt rikastav. Ennekõike olen õnnelik, et olen leidnud uusi sõpru nii Prantsusmaal kui ka Eestis,” räägib Raivo Kaer Ohmygossip.ee’le.

Raivo Kaer, mida põnevat meenutasite lõppevast aastast?
Kui 2013. aasta oli minu jaoks traagiline, keeruline ja möödus enamasti haiglas, siis 2014 on olnud tõeliselt rikastav. Ennekõike olen õnnelik, et olen leidnud uusi sõpru nii Prantsusmaal kui ka Eestis. Viimane on eriti meeldiv üllatus, sest olen tajunud palju armastust ning soojust ja kaasaelamist minu saatusele ning käekäigule, eriti peale eluloo “Varjatud elu” ilmumist, mis kahjuks reaalse raamatuna müügilt eemaldati, kuna sellega kaasnes mõtetu ja tühine skandaal. See on traagiline, et inimesed ei julge peeglisse vaadata, oma vigu tunnistada ning lõpuks kaotavad väärikuse.

Olen õnnelik, et peale jaanuarikuud haiglas, sain Pariisilt uuselamuse — omaette ja tasuta elamise. Olen tänulik, et suvel avanes võimalus puhata Limogesis, Prantsusmaal ning detsembri alguses Nimesis ja Barcelonas. Rikkalik ja kena aasta on olnud, hoolimata keerulistest olukordadest seoses minu tervisega, kuid tänu Loojale, headele inimestele ja suurpärasele sotsiaal-ja tervishoiusüsteemile Prantsusmaal elan ja hingan. Oma elu, tervise ja saatusega peab leppima, kuid mitte kunagi ei tohi usku kaotada ega alla anda.

Kus ja kuidas veedate oma jõulupühad ja aastavahetuse?

Jõulu-eelses Pariisis on sooja 15 kraadi. See on imeline ja ilus aeg olla oma armsas kodulinnas, nautides moepealinna jõulumelu. Planeerin rahulikke jõule koduses atmosfääris ning palju ringi vaadata Pariisis, kus jõulutulede valgel ja imeliste vaateakende saatel on juba kolmandat aastat võimalik viibida. Aastavahetuse võtan vastu Eiffeli juures, mõõdukalt pidutsedes.

Milline on teie soov jõuluvanale ning mida soovite järgmiselt aastalt?

Hiljuti avaldas väliskirjastaja minu emotsionaalse autobiograafia “Varjatud elu” e-raamatuna kodulehel www.varjatudelu.com. Eestikeelne E-raamat on ametlikult müügil ning loodan, et jõuluvanade kingikott on sellele avatud.

Saabuvalt aastalt ootan kõige enam, et minu tervislik olukord paraneks märkimisväärselt, mis võimaldaks mul Prantsusmaal reisida, kirjutada romaani, see avaldada ning jätkata koostööd ajakirjaga Saatus & Saladused, kuhu alaliselt kirjutan tõsielul põhinevaid lühilugusid.

Igatsen, et 2015 mööduks skandaalideta, rahus ja armastuses, kuigi olen sunnitud jaanuaris, peale Kaer vs Sander kohtuotsuse avaldamist, algatama menetlust Heategevusühing Hea Tegu ehk Hea Tegu kirjastus, selle esimehe Toomas Tamm ja esindaja Vallo Hallik (Vallo-Andreas Hallik) suhtes, kes keelduvad vabatahtlikult korvama mulle Võlaõigusseadusele tuginevalt tekitatud peaaegu 5000 euro suurust kahju. See kurvastab, kuid õnneks on mul täna uus ning usaldusväärne kirjastaja, kellele olen juba ühe raamatu käsikirja üle andnud, kuigi ilmumisaega ei oska esialgu lubada.

Tervist, armastust ja tööd ootan nii iseendale, kui igaühele, kes meid kõiki ümbritsevad.

Kas sooviksite midagi ka südamelt ära öelda?
2015 on ilus number. Teeme selle saabumise ja uue aasta meile kõigile ilusaks! Keerulised ajad majanduses on muutnud maailma enesekeskseks ning kurjaks. Heidame selle koorma seljast, pöörates pilgud headele mõtetele, sõnadele ja tegudele. Selleks on vajalikud võrdsed vabadused ja õigused kõigile ning igaühele. Selle eesmärgi nimel peame kõik külg-külje kõrval seisma üksteise õiguste eest, et sünniks hoolimine ning armastus, minnes viimse piiri ja hingetõmbeni, uskudes lõpuni, et kõikjal maailmas peavad kehtima seadused ning inimõigused. Peaksime inimestena kõik olema vabaduse sümbolid, märgates ja hoolides iga indiviidi enda kõrval ja ümber.

Soovin, et meie kodu võiks asuda igas ilmakaare nurgas eksisteerivas riigis, kus hoolitakse ja suudetakse näha endast nõrgemaid, pakkudes neile lootust, lohutust ning reaalset abi, mis aitaks maailma kõigile paremaks paigaks muuta. Minu igatsus on, et inimesed ei kaotaks lootust helgemasse homsesse ega inimloomupärast veendumust, et kõige olulisemad on elavad hinged – meie kõik. Seetõttu on oluline, et kaastunne ja hoolimine naerataksid vastu igast silmapaarist, mida kõrvalmajas või uulitsanurkadel kohtame, et looduse kuningad elaksid ise, lubades ka teistel elada, säästes ning kaitstes ümbritsevat maailma.

Oluline, et oskame hinnata ja jagada võrdsust, vendlust, vabadust, et iga indiviid ise liiguks kaasinimese juurde, ulatades sõbrakäe, naeratades ning nõrgemat uuesti jalule aidates, kui teine on pikali kukkumas, kuigi meil endilgi esineb elus raskeid hetki. Hoolimine on lihtne sõna, kuid see nõuab tegutsemist. Kergeim ja praktilisim tee selleni jõudmiseks on vastutuse võtmine ja andestamine. Julgus võtta vastutus oma elu eest ja andestada andestamatut, et selle kaudu sünniks hoolimine ja usaldus võiksid olla uue aasta sihiks ning sõnumiks terves maailmas.

Palju armastust teile, eestimaalased!

 

Loe ka:
Raivo Kaer Ohmygossip.ee’le: Palusin imet ja see tuli!
“Mis minu elu puudutab, siis viibisin poolteist kuud imelisel puhkusel, millest kaks nädalat veetsin Limogesis. Kuu aega tagasi juhtus tõeline ime. Igatsevalt, unistades, veiniklaas käes jalutasin laupäeva õhtul mööda tuttavaid radu. Palusin ning ootasin imet. Ootamatult astus minu juurde imeliselt ilus, noor, mustanahaline kutt, küsides: “Kas sa tahaksid minuga sööma tulla, palun?”,” jutustab Raivo Kaer Ohmygossip.ee’le kuidas ta endale kallima leidis.

Raivo Kaer avab Ohmygossip.ee’le müügist eemaldatud raamatu “Varjatud elu” telgitagused ning “kisma” Mart Sanderiga
“Mina olen olnud aus! Mul on piinlik, et raamat müügist eemaldati! Eestis on reaalselt kehtestatud vaikiv ajastu,” kurdab müügist eemaldatud raamatu “Varjatud elu” autor Raivo Kaer Ohmygossip.ee’le. “Asjaolude tõendamatus ei tähenda automaatselt, et kirjeldatud sündmusi ei toimunud. “Varjatud elu” ei ole raamat Mart Sanderist. See on minu elulugu.”