“Hobideks pean ma laulmist ja laulusõnade kirjutamist, mis on ja jääb minu südames olulisele kohale, need ei ole muutunud. Laulusõnade kirjutamine on miski, mille läbi saan ma ennast välja elada. Välja elada enda rõõmu ja kurbust või õnne ja valu. Suurimaks ja pisut kalliks hobiks pean ma aga reisimist,” räägib Kerdo Mölder Ohmygossip.ee’le.

Kerdo Mölder, kuidas on teie hobid aastatega muutunud (kas on mõni hobi ära kadunud, mõni juurde tulnud, kas on mõni hobi, mis on läbi elu teid saatnud)?
Hobideks pean ma laulmist ja laulusõnade kirjutamist, mis on ja jääb minu südames olulisele kohale, need ei ole muutunud. Laulusõnade kirjutamine on miski, mille läbi saan ma ennast välja elada. Välja elada enda rõõmu ja kurbust või õnne ja valu. Suurimaks ja pisut kalliks hobiks pean ma aga reisimist. Pean vähemalt kord aastas saama näiteks Indiasse ja Eestist ära, et ennast korralikult taas täis laadida, et siis taas terve aasta lavalaudadel anda endast kõik. Meeldivaks hobiks pean ma ka kinos käimist ja filmide vaatamist, see on miski millega saan ma reaalsusest mõneks ajaks eemale.

Milline on teie suhe loodusega, loodusraviga, kui palju olete kursis ravimtaimedega? Kas teil on mõni hea vanaema aegne nipp, kuidas loodus ravib või ravimtaimi rohu eest kasutada?
Ma arvan, et suurim looduse ravi on looduses viibimine ja kõige selle tarbimine, mida loodusel meile pakkuda on. Ravimeid võtan ma vaid viimase häda korral, valu peb olema siis tõesti väljakannatamatu. Hetkel tarbin ja kiidan “Omega3” õli.

Mida arvate taaskasutusest ning kui palju ise taaskasutate?

Taaskasutamine on üks tänuväärt tegevus, kuid minu elus on see siiani kuidagi mööda jooksnud.

Mis on väärtuslikuim õpetus, mida kodust kaasa saite ning ka oma lastele edasi annate?

Minu suurimaks õpetajaks ja iidoliks on olnud minu vanaema. Vaadates täna peeglisse mõistan, et ma olen ikka päris palju oma vanaema moodi kasvanud.

Ei ole ühest õpetust, kuidas lapsi kasvatada. Millised on teie pere reeglid ja õpetused, piirid ja piirangud?

Ma tänan tihti taevast, et mul on sellised lapsed nagu nad on. Minu tuttavad nimetavad mu lapsi unistuste lasteks, seda on nad ka meie jaoks. Suurim reegel mida nad on minult ja emalt omandanud on sõnade tere, head aega, tänan, palun, aitäh kasutamine ja elementaarne viisakus, mis tänapäeva noortel on kahjuks kuidagi tahaplaanile jäänud. Minu jaoks on elementaarne viisakus, vanemate inimeste, ema ning vanaema ja kõrgemal positsioonil inimeste austamine väga olulisel kohal.

Tänapäeva elu pöörleb paljuski raha ümber. Ent parimad asjad öeldakse, on siin maailmas tasuta. Mis on need parimad asjad, tegemised, olemised teie jaoks, mis on tasuta ja asendamatud?
Jah, kahjuks ei saa üldse väita, et raha ei ole elus oluline, on küll! Kahjuks on meil vaja raha, et elus püsida. Kuid rahaga ei saa osta sõpru, vanemaid ja lapsi just nemad ongi meie suurim õnn ja asendamatu aare.

Kui palju teie oma toitumist järgite.. kas loete kaloreid, ostate toitu ökopoest, püüate jälgida, mis tervislik mis mitte? Milliseid toite peate ebatervislikeks?
Viimasel ajal jälgin rohkem kui varem. Burgerid, hot-dogid, sai, krõpsud, suhkruga joogid ja kõik muu rämpstoit on minu elus täna tabu. Muidugi, vahel arva, ma ikka premeerin ennast burger või krõpsudega aga õnneks olen ma sellest rämpsust vabanenud. Kaloreid ma ei loe.