“Olen sündinud Tallinnas. Ma armastan seda linna. Kõik hea ja ka halb, mis minuga on juhtunud on toimunud siin linnas. Enamuses on muidugi head asjad. Maal meeldis lapsena olla. Vanaema-vanaisa juures. Aga olen linna inimene,” räägib Tallinna abilinnapea, korvpallitreener, poliitik ja endine politseiametnik Kalle Klandorf Ohmygossip.ee’le.

Kalle Klandorf, kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist?
Avalikku alkoholi tarbimist ei poolda. Vähemalt ei poolda seda sellisel kujul, mida pakkus meile 01.07 kehtima hakanud Korrakaitse Seadus. Õnneks taipas ka riik oma viga ja muutis sellise avaliku joomist lubava seaduse ära. Veel oleks tarvis parandada alkoholiseadust.

Kas toitute tervislikult, või sööte ka nn, rämpstoitu?

Loomulikult teeb paksuks rämpstoit. Mina ise seda pole kunagi söönud. Aga ka eesti toit võib paksuks teha. Tundsin seda omal nahal kui kehakaal tõusis 115 kilogrammini. Sain õnneks asja kontrolli alla. nüüd on kaal 98-99 kilo.

Kas teile meeldib elada rohkem maal või linnas? Miks?
Olen sündinud Tallinnas. Ma armastan seda linna. Kõik hea ja ka halb, mis minuga on juhtunud on toimunud siin linnas. Enamuses on muidugi head asjad. Maal meeldis lapsena olla. Vanaema-vanaisa juures. Aga olen linna inimene. Maal ei leiaks ma enesele ilmselt rakendust.

Mida arvate geiabieludest?

Olen valge hetero mees, keda tuleb ilmselt mõne aja pärast kaitsma hakata.

Mida vahvat suvest meenub?
Suvi oli väga töökas. Olin Tallinnas ja eriti kusagil ei käinud. Ütleme nii, et suvi oli tavaline töö inimese suvi.

Mida põnevat meenutaksite lõppevast aastast?
Terve lõppev aasta oli põnev ja aeg lausa lendas. Põnevaim asi oli elukoha vahetus Tallinna piires.

Merle ja Kalle Klandorf
Merle ja Kalle Klandorf
Foto: Scanpix/ Mihkel Maripuu

Kus ja kuidas veedate oma jõulupühad ja aastavahetuse?
Jõulupühad olen kodus koos laste, lastelaste ja oma ning abikaasa vanematega. Vana-aasta õhtul on pere traditsiooniline lõunasöök restoranis kuhu lapsed meid kutsuvad. Meil abikaasaga täitub 31. detsembril 39 aastat olla abielus.

Millist kingitust ootaksite jõuluvanalt?

Ise Jõuluvanalt suurt kinki ei oota, aga kõigile soovin head tervist, see on meie vanuses juba oluline faktor.

Milline oleks teie soov järgmiseks aastaks?
Veel soovin kõigile, et Eestis oleks hea ja turvaline elada. Et meie piirid oleks kaitstud ning politsei ja päästeamet jõuaks õigel ajal kõigi abivajajateni vaatamata sellele kui palju riik on neile raha eraldanud.

Kas sooviksite midagi ka südamelt ära öelda?
Südamelt sooviks öelda järgmist: viimasel ajal olen märganud väga palju tigedust. Tundub, et see on rahulolematus ja raske elu, mis välja lööb. Kõige rumalam mida näinud ja kuulnud olen on soov teine inimene vangi saata või üldse temalt elu võtta. Arvatavalt on inimesi selleni viinud poliitiline ja majanduslik manipuleerimine nendega. Mõelda võib mida iganes, aga kas ka öelda. Ka sõna võib tappa ja eriti veel siis kui see on must -valgel tähtedega kirjutatud. Aga siiski häid Jõule ja head Uut aastat.