“Hiina meditsiinis on kategoriseeritud toidud vastavalt nende energiale. On toite mis soojendavad keha, mis jahutavad ja mis on neutraalsed. Minu organismile ei sobi külmad toiduained ning ning enamus toortoite on külmad ja niisked. Seetõttu ma pigem väldin toortoidu tarbimist,” räägib Helen Adamson Ohmygossip.ee’le.

Milline on teie igapäevane toidumenüü – kas ja kui palju huvitab teid, mida suhu pistate (nii hinna, kvaliteedi kui ka tervislikkuse järgi)?
Kuna mul ei ole kunagi kaaluprobleeme olnud siis ma pole pidanud kaloreid lugema aga olen aina enam aru saanud kui oluline on tervislik toitumine ja trenn. Ma tõesti ei tea missuguseid ained toitudes vältida tuleks aga olen alati väga ebaregulaarselt toitunud ning see on üks asi elus mida ma soovin vaikselt endast välja juurida. Hommikusöök jääb tihti vahele, aegajalt söön esimest korda alles õhtul, seetõttu tellisin endale toitumiskava ning see on mind pisut distsiplineerinud. Püüan ikka hommikul leida aja enne kodust väljumist, et hommikust süüa. Tänu toitumiskavale olen ühte väga halba harjumust tunduvalt vähendanud – iganädalast kiirtoidu restoranide külastamist.

Kui oluliseks peate tervislikku ümbrust enda ümber? Kas jälgite, et juhtmed oleks seinast väljas või arvuti ööseks välja lülitatud? Kas jälgite materjale, millega enda kodu ning ennast ümbritsete või kodukeemiat, mida kasutate?
Kõikide vandenõuteooriatega ma kindlasti kaasa ei lähe, olen siiski loomult realist ja suhtun kõigesse eelarvamusega. Kuid pärast seda kui põdesin teist korda meningiiti praakisin enda elust välja kodukeemia ning hakkasin kasutama võimalikult looduslikke vahendeid.

Helen Adamson


Olete tööl elektroonikafirmas ning igapäevaselt elektroonika keskel ja sellega kursis. Kas/kui palju võite tõdeda, et tänapäeva elektroonika rikub keskkonda ja/või tervist? Millal?

Mina olen elektroonikafirmas koolitusjuht ja olen kursis erinevate tehnoloogiatega mida seadmetes kasutatakse. Selles osas, kas ja kuidas tehnoloogia keskkonda mõjutab või rikub, mina ei ole tõesti pädev sõna võtma. Oma kogemuse põhjal saan tõesti öelda, et päevad mil pean palju olema arvutis, tekivad õlgadesse tugevad pinged aga lihaspinged ei ole ainult tehnoloogia probleem, need tekivad igasuguste sundasendite puhul. Mina tehnoloogiat halvaks ei pea, maailm peab edasi arenema ja ma arvan, et praegused lapsed on tänu tehnoloogia arengule samuti arengust ees. Viin läbi koolikiusamise vastaseid loenguid koolides ning tänu sellele olen viimasel ajal palju lastega kokku puutunud ja see on lausa hämmastav kui erinevad on tänapäeva lapsed sellest kui mina nende eas olin. Loomulikult on halbu näiteid igas ajastus aga lapsed on julgemad ja otsusekindlamad.

Kui palju veedate aega looduses? Kui tihti sõidate linnast eemale mägedesse, mere äärde?

Loodus on minu jaoks alati oluline olnud, sest ma olen maa laps. Aegajalt vajan väga seda, et saaksin linnast välja loodusesse. Aegajalt sõidan Tallinna lähedale metsa jalutama ja energiat ammutama. Armastan näiteks seenel käia juba pelgalt seetõttu, et see on niivõrd rahustav.

Viimasel ajal on väga populaarsed erinevad smoothid ning tervisejoogid? Kui popp see jook teie jaoks on, on teil ehk mõni tervislik ja maitsev joogiretsept?
Ma ei ole väga smoothide usku. Ma käin nõelravis ning see on mind väga palju peavalude puhul aidanud. Hiina meditsiinis on kategoriseeritud toidud vastavalt nende energiale. On toite mis soojendavad keha, mis jahutavad ja mis on neutraalsed. Minu organismile ei sobi külmad toiduained ning ning enamus toortoite on külmad ja niisked. Seetõttu ma pigem väldin toortoidu tarbimist.

 

Loe ka:
Helen Adamson Ohmygossip.ee’le: Koolikiusamise vastane programm peaks olema osa õppekavast
“Kõige efektiivsem oleks kindlasti see kui koolikiusamise vastane programm oleks osa õppekavast. Kui lõpetame sel aastal “Ei kiusamisele!” kampaania esitame koos lastega Haridus- ja Teadusministeeriumile pöördumise, et nad toetaksid koolikiusamise vastaseid programme rohkem kui seda seni tehtud on,” räägib koolikiusamise vastu võitlev Helen Adamson Ohmygossip.ee’le.

Helen Adamson Ohmygossip.ee’le: Ükski unistus ei ole liialt suur, on vaid piirangud, mida inimesed ise endale seavad
“Mina olen seda meelt, et unistama peab suurelt ning ükski unistus ei ole liialt suur, on vaid piirangud mida inimesed ise endale seavad. Võitjad ei ole mitte need kes kunagi ei kaota, vaid need, kes alla ei anna,” räägib muusikamaailmas aina tugevamalt kanda kinnitav särtsakas ja kaunis Helen Adamson Ohmygossip.ee’le.