“Et elus tuleb ise hakkama saada ning kõigist raskustest ja ebameeldivustest üle olla. Peab austama ennast ja teisi inimesi, siis austavad sind ka teised,” paljastab Ingrid Rüütel Ohmygossip.ee’le väärtuslikuima õpetuse, mille kodust kaasa sai ning ka oma lastele edasi on andnud.

Ingrid Rüütel, kuidas on teie hobid aastatega muutunud (kas on mõni hobi ära kadunud, mõni juurde tulnud, kas on mõni hobi, mis on läbi elu teid saatnud)?
Minu peamine hobi on jätkuvalt minu töö. Muusikat kuulan ikka ka. Sporti enam ammu ei tee, vahel kepikõndi ainult.

Milline on teie suhe loodusega, loodusraviga, kui palju olete kursis ravimtaimedega? Kas teil on mõni hea vanaema aegne nipp, kuidas loodus ravib või ravimtaimi rohu eest kasutada?
Paraku ei ole loodusravi alal eriline spetsialist. Aga mesi on ikka hea ja küüslauk on ka kasulik, tugevdab immuunsust. Ravimtaimedest teesid ostan ka apteegist, valik on suur.

Mida arvate taaskasutusest ning kui palju ise taaskasutate?
Pooldan väga. Näiteks leian aegajalt mõne unustatud riideeseme ning hakkan seda taas kandma, selle asemel et uusi soetada. Olen moe suhtes üsna konservatiivne ning kiiresti moest minevaid riideid ei kanna. Mõni vahepeal veidi moest läinud asi tuleb aga teatud aja pärast jälle moodi. Noored hangivad riideid peamiselt taaskasutusest. Prügi üritame ikka ka sorteerida ja taarat tagastada.

Mis on väärtuslikuim õpetus, mida kodust kaasa saite ning ka oma lastele edasi annate?

Et elus tuleb ise hakkama saada ning kõigist raskustest ja ebameeldivustest üle olla. Peab austama ennast ja teisi inimesi, siis austavad sind ka teised.

Ei ole ühest õpetust, kuidas lapsi kasvatada. Millised on teie pere reeglid ja õpetused, piirid ja piirangud?

Keelamisega kaugele ei jõua, pigem sõbralikkuse ja eeskujuga. Igaüks peab ise leidma õige tee, kasvõi eksimiste hinnaga. Kogemused õpetavad.

Tänapäeva elu pöörleb paljuski raha ümber. Ent parimad asjad öeldakse, on siin maailmas tasuta. Mis on need parimad asjad, tegemised, olemised teie jaoks, mis on tasuta ja asendamatud?
Oma perega koos oldud aeg, viibimine looduses, suhtlemine ühiste huvide ja väärtustega inimestega.

Kui palju teie oma toitumist järgite.. kas loete kaloreid, ostate toitu ökopoest, püüate jälgida, mis tervislik mis mitte? Milliseid toite peate ebatervislikeks?
Ei loe kaloreid, söön tavalist tervislikku kodumaist toitu. Ma ei ole eriline gurmaan. Püüan pigem lihtsamalt läbi ajada. Arvan, et inimene ei ela selleks, et süüa, vaid sööb selleks, et elada. Ebatervislikud on teadagi suhkur, rasvad jne, kuid päriselt vältida neid ei saa. Tänavu oli päris hea õunasaak, tegin hulga moosi, ja ilma suhkruta seda ju ei tee. Räägitakse ka, et piim olevat kahjulik, kuid piimasaadused moodustavad minu toidulaulast olulise osa. Ka juurviljad. Ja meie peres armastatakse väga kala. Aga vahel tahaks ju ikka liha ka, kuigi idee poolest oleksin meelsasti taimetoitlane.