OHMYGOSSIP — Kui sul on suur pere, siis tead kindlasti, milliseks kaoseks sinu perekonna hommikused rutiinid muutuda võivad. Ärkamine, duši all käimine, hammaste pesemine, raseerimine, kammimine, WC-s käimine, riidesse panemine, kooli või töö jaoks asjade valmis panemine ning hommikusöögi valmistamine ja selle söömine nõuavad suurt organiseerimist ka siis, kui räägime ainult ühest inimesest.

7 tõhusat moodust kuidas oma perekonna hommikusi tegevusi paremini kordineerida:

nr. 1: Ärka vara üles
Kõige kohutavam hommikune kaos ootab neid, kes ärkavad kõige viimasel võimalikul hetkel. Isegi kui nende hommikurutiini kestus on täpselt välja arvutatud, läheb midagi alati viltu. Ära tee samu vigu ning ärka hoopis varem. Ehk kaotad nii mõned kallid uneminutid, kuid kindlasti saad selle tasa teha, kui õhtul mõistlikumal ajal magama lähed. Pea meeles – varane lind leiab ikka tera. Alati!

nr. 2: Organiseeri ajakavaga
Kui sul on suur pere, pole hommikute üle elamiseks tõepoolest muud moodust kui organiseerida kõik range ärkamise ja vannitoa kasutamise graafikuga. Kuna täiskasvanud vajavad vähem und kui lapsed, võiksid nad varem üles ärgata, vajalikud asjad ära teha ning siis hoolitseda selle eest, et ka lapsed õigeks ajaks valmis jõuaksid. Ajakava tuleks üles kirjutada, et keegi ei saaks öelda, et nad ei teadnud, millal ja kuhu minna.

nr. 3: Pane riided varem valmis
Riidesse panemine võtab hommikuti kõige rohkem aega. Sa tead, kuidas see käib – sa valid oma riided välja, paned need selga ning avastad, et need ei sobi omavahel kokku. Sa proovid veel mõnda riideeset, kuni leiad lõpuks sobivad. Kuid mõni minut hiljem ajad endale kohvi peale ning kogu protsessiga tuleb uuesti algust teha… Palju lihtsam oleks riided välja valida ja valmis panna eelneval õhtul. Ning aita ka oma lastel riidesse panna, kui nad on veel liiga noored (või vastutustundetud), et seda ise teha.

nr. 4: Valmista lihtne hommikusöök
On kindlasti tõsi, et hommikusöök on päeva kõige olulisem eine, kuid see ei tähenda, et peaksid igal hommikul valmistama väga uhke ning erinevate koostisosadega roa. On väga tervislikke valikuid, mida on üpriski lihtne valmistada – proovi jogurteid, hommikuhelbeid ja puuvilju ning vaata, kui palju saaksid sellise lihtsa hommikusöögiga aega säästa.

nr. 5: Mängi mänge
“Emme, ainult viis minutit veel, palun!” Kas oled seda kunagi kuulnud? Kindlasti oled! Koolis käivad lapsed on hommikute osas tavaliselt kõige hullemad ning selle tõttu kannatavad ka teised pereliikmed. Riidlemine, näägutamine või karjumine enamasti ei aita, nii et edu võti peitub oskuses muuta hommikud laste jaoks huvitavaks. Mängi mänge riidesse panemise või hammaste pesemise ajal või premeeri last, kes esimesena kooliminekuks valmis saab.

nr. 6: Pane muusika mängima
On teaduslikult tõestatud, et muusika mõjub inimese tujule, tänu millele on see suurepärane vahend, millega oma perekonna hommikuid paremaks muuta. Inimesed on palju elavamad ja tõhusamad, kui neid saadab elav rütm. Proovi järele, sa ei kahetse seda kindlasti!

nr. 7: Ole tõhus
Ajalehe lugemine, prügi välja viimine, kottide valmis panemine kooliks või tööks, mustade nõude masinasse panemine või pesu pesemine on ülesanded, mida saab teha nii päeval kui ka õhtul. Milleks näha vaeva ning kaotada aega, kui sa neid asju ilmtingimata hommikul tegema ei pea? Hommikuti tee asju, mida teha on vaja – nii on hommikud palju meeldivamad nii sinu kui sinu pere jaoks. Edu!

Allikas: Topshop