Nagu eelmisel kuueteistkümnel sügisel, nii hakatakse ka tänavu sel kõige pimedamal aastaajal välja valima kõige kaunimat neidist – saarepiigat 2009. Saarepiiga valimistele oodatakse aktiivseid, positiivse ellusuhtumise, endast lugupidavaid ja enda eest hoolitsevaid nii vallalisi kui ka abielus olevaid naisterahvaid vanuses 17–30, vahendab Oma Saar.

Konkursi peakorraldaja Liis Ojasaare sõnul mõõdulinti ja kaalu karta vaja ei ole. “Igasugused mõõtmised teeb ära omaenda silm. Aga loomulikult eeldatakse, et kandidaadil oleks ikka väljanägemist ja taljet.” Kõikide konkursile esitatud missikandidaatide seast valitakse välja 7–8 neidu, kellele pakutakse sisutihedat ja meeleolukat kaht nädalat (16.–28. nov).

Ojasaar rõhutas, et korraldajate eesmärk ei ole mitte valida üks ilus tüdruk üheks õhtuks. “Võitja(d) võiks olla siiski isiksus (ed), kel tahe midagi ka korda saata. Ja loomulikult toetame ja abistame neid tüdrukuid, kel soov edasi võistlema minna vabariiklikele missi- või missisevõistlustele.”

Traditsioonilise kevadise Saarepiiga heategevusüritusega tahetakse seekord aga toetada vanemateta kasvanud laste ülikooliharidust.

Saarepiiga konkursi finaal toimub 28. novembril kell 20 klubis Diva.

Eelmisel aastal võistlesid: Marlen Heldemeel, Grete Janson, Gille Jõevere, Kairit Kalamägi, Gerli Kõrts, Maarja Noogen, Triinu Ollema, Katrin Rifk, Carita Šer.