OHMYGOSSIP — Kuueteistkümnendat korda välja antav moedisaini auhind Kuldnõel antakse üle Tallinn Fashion Weeki ajal Salme kultuurikeskuses 23. oktoobril kell 21 algaval Kuldnõela galal.

Kaks väärikat auhinda: Kuldnõel ja Hõbenõel

Eesti mainekaima moedisaini auhinnaga Kuldnõel tunnustatakse silmapaistva moelooja järjepidevat tööd vähemalt viie viimase aasta vaates, silmas peetakse kollektsioonide kvaliteeti ja funktsionaalsust, ajakohasust ja ilu, lisaks pööratakse tähelepanu ka müügiedule ning ekspordivõimekusele.

Juba teist aastat antakse Kuldnõela kõrval välja Hõbenõel. Hõbenõelaga auhinnatakse julge pealehakkamise, erakordse ettevõtlikkuse, särava idee ja energilise teostuse eest moeloojat või kollektsiooni, mis on viimase aasta eredaimaks sähvatuseks meie moetaevas.

Kuldnõela žürii koosseisus Signe Kivi, Kristina Herodes, Kristi Pärn-Valdoja, Edward Köster ja Urmas Väljaots nomineeris Hõbenõelale järgmised disainerid: Triinu Pungits, Vassilissa Danavir ja Marit Ilison. Kuldnõela nominentideks on Lilli Jahilo, Kristina Viirpalu ja Kriss Soonik-Käärmann.

Nii Kuldnõela kui Hõbenõela laureaat saavad lisaks tiitlile ning metallikunstnik Jaanus Valti sepistatud nõelale kingituseks puhkusereisi luksuslikesse hotellidesse Türki, mille paneb välja reisikorraldaja Go Adventure.

Kuldnõela galal, mida esitleb Kaubamaja, antakse välja ka Moemootori tiitel, millega tunnustatakse Eesti moeelu kõige enam edendanud ettevõtliku inimese tööd.

Kaheksandat korda toimuv Tallinn Fashion Week toob 23.-26. oktoobrini vaatajate ette viisteist moeetendust, milles osaleb rohkem kui kolmkümmend moekunstnikku.