7. ja 8. novembril on kõigil huvilistel võimalik osaleda Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas (J. Kuperjanovi 9, Tartu) isadepäeva programmis, kust leiab lõhnanäituse, loengu iluideaalidest, aga ka klaasikunstniku töötoa. Kogu programm on osalejatele tasuta.

Isadepäeva eel tehakse juttu naistest –  ERMi teadur Ellen Värv räägib Eesti naise iluideaalidest 100 aasta eest. Rahvapärimuse kohaselt pidi ilus naine olema lopsakate kehavormidega, ümara näo ja siniste silmadega, väikese suu ja sirge ninaga, heledate juustega, õrna ja valge näonahaga. Eesti neiud said endistel aegadel rõivastega näidata oma näpuosavust ja virkust, vähem tähtis polnud pruudiotsinguil noormeestele end tervisest pakatava, tugeva ja punapõsksena näidata.

Loengule järgneb lõhnadisainer Riina Tartu näitus ja esitlus „Lõhna võlu“. Näitusel on võimalik nautida üle 50 originaalse lõhnakompositsiooni võlu ja tellida autorilt personaalne kinesioloogiline test lõhnade sobivusest ja endale isiklik parfüüm. Parfüümidele loodud unikaalseid klaaspudeleid tutvustavad klaasikunstnikud Maie-Ann Raun ja Eili Soon.

Isadepäeval annab aga Maie-Ann Raun esimesi näpunäiteid klaasikunsti alal.
Ajakava:
7.11. Isadepäeva eel
         kl 12–13 ERMi teadur Ellen Värvi loeng „Eesti naise iluideaalid“
         kl 13–16 lõhnadisainer Riina Tartu lõhnaesitlus ja loeng „Lõhna võlu“.
8. 11. kl 12–16 isadepäeva töötuba “Rõõmsad värvid isale” – juhendab klaasikunstnik Maie-Ann Raun. Kohtumine lõhnadisainer Riina Tartuga.

Kogu programm on osalejatele tasuta!