“Ma olen maal ainult suvitanud ja oskan hinnata seda mugavust, mida võimaldab linnakorteris elu. Elu ilma igapäevase lumelükkamise, leheriisumise, muruniitmise, kütmise ja muu sääraseta. Võib-olla harjuksin ka teistmoodi ja avastan kunagi ka maaelu võlu, aga hetkel pole nagu põhjust kodu koordinaate muuta,” räägib näitleja Rednar Annus Ohmygossip.ee’le.

Rednar Annus, kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist?
Olen üldiselt seda meelt, et mistahes keelamised ja ei muuda Eestit karskemaks ega vähenda alkoholismi levikut. Maapoodide juures on papid ikka sarvikut libistanud ja kui see ära keelatakse, kolivad poe taha. Ilusa ilmaga võiks pargis ju juua ka õlle või peaks miilits iga pudelit maitsma hakkama et ega seadust ei rikuta? Mis puutub johmase peaga jauramist ja häirivat jooberdamist, siis see on minu teada ka praegu keelatud, nii et mis selles siis nii vahet, kus see lonks neelatakse.

Millistes seadustes tuleks teie meelest muudatusi teha?
Ah eks neid muudetakse ju ka kogu aeg, et mingit ettepanekut teha peaks veidi paremini kursis olema. Ju siis ei ahista ka praegused seadused mind suuremat.

Millised toidud teie meelest paksusks teevad/ebatervislikud on, on teil mõni nõrkus, püüate neid vältida?

Paksuks teeb vähene enesedistsipliin ja juhuslik söömine. Kõik info on ju teada, mida ja kui palju soovitavalt suhu pista. Pärilik soodumus ja haigused on ka riski suurendav, kuid põhiline euroopalik väärtus – mõõdukus võiks söögilaua taga meeles olla.

Kas pooldate elu maal või linnas? Miks?

Ma olen maal ainult suvitanud ja oskan hinnata seda mugavust, mida võimaldab linnakorteris elu. Elu ilma igapäevase lumelükkamise, leheriisumise, muruniitmise, kütmise ja muu sääraseta. Võib-olla harjuksin ka teistmoodi ja avastan kunagi ka maaelu võlu, aga hetkel pole nagu põhjust kodu koordinaate muuta.

Mida arvate geide abielust?

Ma ei näe nagu põhjust, miks pidi hakkama sajandeid siinmail laste üleskasvamise toetamist ja mehe – naise traditsioonilist perekondlikku suhet reguleerivat seaduslikku vormi äkki laiendama. Majandussuhete reguleerimiseks saavad mehed või naised teha ju omavahel mingi muu võlaõigusliku lepingu ja laste adopteerimisel tekkivaid suhteid saab vajalike seadustega korraldada. Ma pooldan, et abieluks nimetataks ka edaspidi mehe ja naise vahel sõlmitud ja ideaalis pikaaegset armastusest alanud liitu.

Kuidas möödus suvi, mida põnevat tegite ning millised on plaanid lähemal ajal ja aasta lõpuks?
Käisime Pariisis ja Bretagnes, tegin lastelaagris tunde ja firmadel suvepäevi, kolisin Lillekülla ja üritasin mitmete muutustega kohaneda.

Lähipäevil saab veidi selgemaks koormus teatriõpetajana ja see, palju oma projektidele aega jääb. Plaanime ühte stand-up etendust Merle Palmistega, mille tarvis vajaksime inimeste kogemusi ja nende kirjeldusi, jätkame improesinemisi, hetkel lõpetame nädalast töötubade tsüklit Pärsia lavastajatega Vaba Lava uues saalis Telliskivi loomelinnakus Shakespeare Richard II ainetel.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Südameasjad hoiaks pigem oma teada n-ö privaatsfääris.