OHMYGOSSIP – Mina pole kunagi poliitik olnud ega kuulunud ka ühtegi erakonda ega valimisliitu, sest poliitika on räpane ja rõve. Eesti Vabariigi eluga võis rahul olla sel perioodil, kui meil oli oma raha kroon ja me polnud Euroopa Liidus. Nüüd oleme juba aastaid Euroopa Liidus ja krooni asemel on euro kahjuks. Paljud inimesed pole eurot siiani omaks võtnud, nagu ka Euroopa Liidu nõudeid ja korraldusi.

Preagune Reformierakonna valitsus tantsib Euroopa Liidu ja USA pilli järgi nii tugevasti, et oma rahva muredest ja probleemidest pole sooja ega külma. Maal kaotatakse ära postkontorid ja muudetakse mingiteks postipankadeks, sularahaautomaate samas maale üles ei panda. Maakoolid suletakse laste puudumise tõttu, hambaravi maal pole ammu ja kui soovitakse minna hambaarsti vastuvõtule, siis hambaravi hind on nii kallis, et selle eest tasuda ei jõua. Kõige hullemas seisus on veel töötud. Kui mõni töötu läheb perearsti juurde, siis vaadatakse sellise näoga otsa, et mida sa siia tulid, kui ravikindlustust pole? Röntgenis maksab töötu mitmekordse hinna ehk näiteks 48 eurot. Töötule toimetulekutoetus on 90 eurot. Mis toimetulekutoetus see on? Kes tuleb toime sellise sandi sendiga timuka-ajastul, kui hinnad on igas eluvaldkonnas kõrged ja kaupluses kaupade hindadest ei tasu mitte rääkidagi. Kauplusest ei leia isegi Eestis kasvatatud tomatit ja õuna. Need tuuakse ka välismaalt sisse.

Kui kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötaja avastab, et Maksu- ja Tolliamet näitab töötul näiteks kuus 100 eurost sissetulekut, siis jäetakse ta toimetulekutoetusest ilma, sest fašistlik riigikord leiab, et 100 euroga kuus peab töötu toime tulema. Sel teemal saatsin kirja ka sotsiaalminister Helmen Kütile ja tegin talle ettepaneku toimetulekutoetuse piiri muuta. See minister paistab nii ülbust täis olema, et ei suvatse isegi kirjale vastata. Ettepanek oli talle selline, et toimetulekupiiri tuleks tõsta 200 euroni, millest riik maksab 90 eurot ning 110 võib olla töötul endal ametlikku teenistust. Kuna töötutega toimitakse nii häbetamatult, siis ongi targem tööd ametlikult mitte teha, sest siis ei saada töötuid karistada ja jätta neid toimetulekutoetusest ilma.

Iga inimene pole sellega nõus, et valitsus kasutab riigikassast rahasid oma suva järgi. Kasvõi näiteks niinimetatud “katuserahade” maksmiseks, et juhmakate seaduste vastu võtmise poolt hääletaksid ka need poliitikud, kes seda omal soovil ei teeks mitte mingil juhul. “Katuserahadega” topitakse poliitikutel suud kinni, et lihtrahvale käkki keerata. Valimisseadus on samuti väga vale, sest rahvas teeb ennast hääletamas käies lihtsalt narriks, sest tema antud hääl ei loe. Näide Tori vallast. Eelmisel sügisel sai enim hääli tollane vallavanem Mart Vaiksaar, aga kuna vallavolikogu ei soovinud teda vallavanemana jätkamas näha, valiti uueks vallavanemaks Vändras elav Kaie Toobal, kes ei tea Tori elust midagi ega tunne ka torilasi endid. Vallavanem sõidab lihtsalt Vändra ja Tori vahet, et palka teenida. Õige ja õiglase valimisseaduse korral peaks vallavanemaks saama automaatselt see persoon, kes valijatelt enim hääli saab ning teised rohkem hääli kogunud persoonid peaksid kuuluma vallavolikogusse. Preagu on Toris lood sellised, et kohalik Viira kool suleti õpilaste puudumise tõttu ning Tori postkontor on avatud alates 23. septembrist vaid kahel päeval nädalas ning peagi pidi see muudetama lihtsalt postipangaks, nagu Jõesuu postkontor muudeti mõni aeg tagasi. Toris pole isegi sularahaautomaati, sööklast-baarist rääkimata.

Kuidas on võimalik sallida Reformierakonna valitsuse poliitikat, kui kõik tehakse rahva tahte vastu ning rahva soove ei arvestata? Minu silmis on reformikad lihtsalt fašistid, sest peale hävitustöö ja rahva arvelt kokkuhoiu nad midagi paremat teinud pole. Loobusin isegi televiisori vaatamisest, sest poliitikute valelikke nägusid ja kõnesid ma näha ega kuulda ei soovi lihtsalt. “Õnne 13” sari on ainus, mida laupäeva õhtuti vaatan.