“Elu maal on hea. Siin tuleb elada maal elamise moodi – mitte linnamoodi. Ei hakka siis seda lahti seletama – kes aru saab, see saab. Eks kõik oleneb ka tööst mida tahad teha,” räägib Gunnar Loho Ohmygossip.ee’le.

Kuidas möödusid teie suvekuud, mida põnevat korda saatsite?
Vahepeal oli vastikult soe aga üle sai elatud. Korra sai isegi keldris palavuse tõttu öö veedetud. Esinemisi oli jätkuvalt palju – peod olid hommikuni ja mälestusi neist peaks jätkuma hauani.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja aasta lõpuks?

Jätkuvalt aidata pere noorematel jõuda järgmiselel levelile: Artis’el muusikakool lõpetamine, Ronan’il koolimineku aasta ees, Lucas’el sõnavara arendamine käsil. Lähimal ajal on ka plaanis teha ära lubatud esinemised ansambliga Anmatino ja vaadata üle ajalised võimalused uute lugude salvestamiseks. Üldiselt oli juba selle aasta märtsist esinemiskava aasta lõpuni paigas. Vaadates järgmise aasta töögraafikut, siis tuleb tõdeda, et tänase seisuga on jaanuaris veel üks vaba päev, veebruaris mitte ühtegi, märtsis ka üks, aprillis kaks, mais kaks, jne. Minu jaoks ongi ‘’lähim aeg’’ järgmise aasta esimene pool. Aasta lõpetame bandiga Tartus Pubis 16 Kannu.

Gunnar Loho, kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist?
Ei poolda. Ja ei poolda ka avalikus kohas suitsetamist.

Millistes seadustes tuleks teie meelest muudatusi teha?

Valimisseadustes. Tuleks keelata internetipõhised valimised. Peab ikka olema väga sinisilmne, et uskuda neid jutte selle protseduuri turvalisusest. Ei hakka siin pikalt heietama – kes on asjad endale selgeks teinud, see teab ja kes veel ei ole, need tehku või hääletagu edasi, sest valitsevale klikile on nad tänuväärt tegijad.

Millised toidud teie meelest paksusks teevad/ebatervislikud on, on teil mõni nõrkus, püüate neid vältida?

Ebatervislikud ja paksusksajavad on reeglina nisutooted. Nõrkusi on aga neid tuleb konkurentide eest peita, et nad ei saaks nõrka kohta ära kasutada ja võimalusel see nõrk koht likvideerida. Kui rääkida nõrgast kohast toidumajanduses, siis reeglina ei ole toiduainet mida ma ei söö. Sai siin isegi konnakoivad ära proovitud. Eriti meeldib küüslauk, sibul, kõik värske aedvili, kala, jne. Raske oleks kõike üles lugeda ja pingeritta panna. Väldin rafineeritud tooteid. Ei tarbi suhkrut. Olen selle ammu asendanud mee, datlite ja rosinatega. Külaliste tarbeks on rafineerimata pruun suhkur. Ebatervislikku Coca Colat ja muid selle kompanii tooteid, ei joo meie peres isegi lapsed mitte. See on neile selgeks tehtud illustreerivate näidetega mida leiab interneti avarustest.

Kas pooldate elu maal või linnas? Miks?

Elu maal on hea. Siin tuleb elada maal elamise moodi – mitte linnamoodi. Ei hakka siis seda lahti seletama – kes aru saab, see saab. Eks kõik oleneb ka tööst mida tahad teha. Mina olen saavutanud tasakaalu elukoha ja töökoha vahel ning elan täpselt seal kus mulle meeldib. Kunagi sai elatud ka linnas. Aeg-ajalt kuulen kuidas hea sõber mainib, et näe naaber laseb kõva musa ja keegi pargib sinna kuhu pole vaja, jne. Mõtlen siis, et küll on tore ikka maal elada ja selliste probleemidaga mitte tegeleda. Kuigi jah – samade probleemidega sai ka ise tegeletud ja mitte vähe.

Mida arvate geide abielust?
Ei arva midagi. Las elavad oma elu nagu nad on siiani elanud. Kes tahavad koos elada, need elavad koos ja kas alati peab ühele neist loori pähe panema – see on juba maitse küsimus. Mul on sõpru ja toredaid tuttavaid sellest seltskonnast ja ma olen selles küsimuses tolerantne. Reeglina häirib aga probleemi valitsusepoolne asetus ja selle probleemse seaduse jõuline läbisurumine riigikogus – arvatavasti on seda seadust väga neile vaja, et selle baasil uusi ‘’ vajalikke’’ seadusi läbi suruda. Aga eks nad peavad oma leiva, mis neile kaugemate maade ja merede tagant antakse, ilusasti välja teenima.

Eesti on ju sõltumatu riik – temast ei sõltu midagi. Inimesed ei käi ju valimas vaid lihtsalt hääletavad ja hääled lähevad ikka partei nimekirja eesotsa jne. Seepärast meil ongi sellised inimesed sellistele kohtadele jõudnud ja parteide rahastajad sunnivad võtma vastu seadusi, mis on meie kultuuriruumis ehk vastuvõetamatud. Sellest teemast on tehtud kunstlikult probleem, et inimesi ja rahvuseid lihtsalt tülli ajada. Katsun isikliku panust sellesse geissi mitte lisada.