“Minu hing kuulub maale. Minu tulevikukodu saab olemas kindlasti Hiiumaa paksude metsade vahel. Respektiga esinemas käies, peab alati suure kurvastusega tõdema, kuidas meie kodumaa ilusad maakohad on välja surnud,” jutustab Kerdo Mölder Ohmygossip.ee’le.

Kerdo Mölder, kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist?
Me elame ju vabas ühiskonnas, miks ma ei peaks pooldama? Kuid see tarbimine peaks olema mõistuse piirides ja teisi mitte häirivas vormis.

Millistes seadustes tuleks teie meelest muudatusi teha?

Ma arvan, et seaduste muutmisega tegelevad riigimehed kuid minu arvates on meil Eestis kõik hästi! Reisides satun tihti kokku juhustega, kus kohalikele on eestlased uhkusega kiitnud meie kodumaad taevani, mis siin salata, teen seda kai ise, alati.

Võõrsil olles saab alati kõige paremini aru, kui hea meil siin on ja kui väga me oma armast, väikest kodumaad armastame. Millegipärast pikemalt siin olles, kipume me ülearu kirjuma ja sappi loopima.

Millised toidud teie meelest paksusks teevad/ebatervislikud on, on teil mõni nõrkus, püüate neid vältida?

Jah, mingi eluetapp oli mul palju nõrkusi, millega pidasin suurt võitlust, et neist vabaneda  — Burgerid, hot-dog-id, energiajoogid, maitsestatud vesi, pastad, pitzad, sai jne. – see kõik on minu jaoks täna tabu. Muidugi vahel, väga harva ikka võib patustada, aga õnneks ei ole ma enam nende igapäevane tarvitaja.

Kas pooldate elu maal või linnas? Miks?

Minu hing kuulub maale. Minu tulevikukodu saab olemas kindlasti Hiiumaa paksude metsade vahel. Respektiga esinemas käies, peab alati suure kurvastusega tõdema, kuidas meie kodumaa ilusad maakohad on välja surnud, ning inimhingede poolt hüljatud. Need vaatepildid on ängistavad.

Mida arvate geide abielust?

Mind ei huvita kellega elab koos minu naabrimees, kellega ta abiellub, keda ta armastab või kellega on ta õnnelik. Veel vähem, kellega ta abiellub!

Mina ei ole siia ilma sündinud selleks, et kellegi teise inimese elu elada või tema eest otsuseid langetada. Iga inimene elab oma elu ise ning teeb temale sobivad valikud. Ei minul ega meie riigil ei ole minu arvates õigus otsustada kellegi teise õnne ja armastuse üle.

Ja tuletan taaskord meelde, meie kõigi lastest võivad kasvada gayd või lesbid ning meie kõigi kohus oleks seista oma laste õnne eest! Nii mõnigi isane võib taguda rusikatega rinnale ja karjuda EI, minu lapsest ei kasva eales gayd või lesbit, kuid kahjuks just selline isa ei pruugi eales teada saada oma lapse tegelikust elust, tema tunnetest ja näha oma lapse õiget mina, sest laps on hüljanud igasuguse usalduse oma isa vastu ja hinges talle selja pööranud.

 

Loe ka:
Kerdo Mölder Ohmygossip.ee’le: Vanaduspõlve soovin veeta Goa’s