OHMYGOSSIP — Septembrikuus avaneb televaatajatel enneolematu võimalus pöörata kogu ETV programm pea peale ja vahetada omavahel ära 9 armastatud Eesti Televisiooni saate juhid. 4.-10. septembrini toimub ETV kodulehekülje www.etv.ee kaudu rahvahääletus, mille tulemusena võib näiteks Maire Aunaste sattuda üheks korraks lugema spordiuudiseid, Marko Reikop juhtima “Prillitoosi” või Lembitu Kuuse vedama “Osooni”.

Saatejuhtide vahetus haarab endasse suure osa ETV kõige tuntumatest saadetest ja nende juhtidest:

    “Sport” ja Lembitu Kuuse

    “Tõuse ja sära” ja Maire Aunaste

    “Pealtnägija” ja Mihkel Kärmas

    “Aktuaalne kaamera” ja Monika Tamla

    “Foorum” ja Andres Kuusk

    “Prillitoos” ja Reet Linna

    “Osoon” ja Vladislav Koržets

    “Terevisioon” ja Urmas Vaino, Katrin Viirpalu

    “Ringvaade” ja Marko Reikop, Grete Lõbu.

„Ootan mõnusat segadust,“ ütleb “Terevisiooni” saatejuht Katrin Viirpalu saatejuhtide vahetusele vastu minnes. „Olen valmis televaatajate tahtele alluma! Urmas Vainoga ei tahaks kohta vahetada, aga väga meeldiks mulle näiteks sügisese raba servas “Osoonile” lugu teha.“

„Kui saatejuhtide vahetuses osalemine otsustatud sai, mõtlesin ma hoolega järgi ja otsustasin kohe ära, et ma ei karda mitte ühtegi saadet ega ka soovi ühtegi saadet. Sest et hirmud võivad täide minna ja soovid mitte, niiet parem tulgu mis tuleb!“ sõnab aga “Aktuaalse kaamera” ankur Monika Tamla.

Ühest küljest saab saatejuhtide vahetus olema eelsoojenduseks eesootavale ETV 60. juubeliaastale. Kummardusena oma publiku ees antaksegi esmakordselt ETV ajaloos televaatajaile niivõrd otsene võimalus kanali programmi kujundamises kaasa rääkida.

Teisalt on saadete tegijail endil aeg-ajalt kasulik väljakujunenud raamidest välja astuda, näha asju teise nurga alt, avastada selle kaudu uusi võimalusi nii teemade leidmisel kui nende käsitlemisel. ETV võtab seda kui loomingulise kollektiivi sünergiaprojekti, avastusretke, millest võib sündida uusi kooslusi, uut energiat tulevikuks.

“Näiteks ooperis on väga levinud külalisesinejad. Külalisstaar tuleb ja laulab küll neid samu noote ja etendab seda sama rolli, aga ta teeb seda omamoodi ja kogu etendus saab selleks korraks uue näo. Tavaliselt tekitab uus solist terves trupis positiivse pinge, uue energia ja elevuse ning publikul tekib hea võrdlusmoment. Me ootame saatejuhtide vahetuselt samasuguse momendi teket,” ütleb ETV peatoimetaja Heidi Pruuli.

Internetihääletus toimub ETV kodulehe www.etv.ee kaudu 4.-10. septembrini. 11. septembril selguvad rahvahääletuse tulemused ehk uued saadete ja saatejuhtide kombinatsioonid, misjärel asutakse koheselt uutes koosseisudes saateid ette valmistama. Vahetuses saatejuhtidega saated jõuavad ühel korral eetrisse vahemikus 21.-28. september.