OHMYGOSSIP — Milliste eesmärkidega sisenetakse nädalalõppudel ööklubidesse? Kas ööklubidest on saamas uus reaalsuses asuv tutvumisportaal, kus mäng ei käi ausatele ja siirastele panustele? 

Ühel nädalavahetuse õhtul soovin minna tantsima. Valin selleks välja ööklubi, kus alati on rahvast ning muusikal pole samuti viga. Sisenen sinna eesmärgita. Ma ei soovi leida kaaslast, tantsupartnerit, süütut flirti ning veel vähem olla ühe öö liblikas. Ma ei ole riietunud väljakutsuvalt. Ma ei vaata enda ümber ning ei soovi püüda pilke. Minu ainus eesmärk sellel hilisel öötunnil on lasta muusikal läbi oma keha voolata ning homme ärgata tundega, et tantsusamm on keerutanud minust välja ebavajalikud pinged.

Nii ka läheb. Ma ei märka pilke ja ma ei lähe nendega kaasa. Möödudes märkan seda, kuidas mehed seisavad justkui seina ääres rivis ning mõõdavad oma pilguga igat osa su kehast. Huvitav, mida nad küll oma peas mõtlevad? Kas nad otsivad kaaslast ning tõesti oma pilguga teevad valikuid? Hetkeks tundub isegi rõve see tunne, et keegi mõõdab sind vastavalt oma fantaasiale ning siis teeb otsuse, kas järgneb sulle ning hakkab sind meelitama või ei. Eiran seda kõike ning lasen end muusikal kaasa viia, mis oli tulles eesmärgiks. Hetke pärast muutub see võimatuks. Üks jubedam kui teine ujub minu kõrvale ning raske on nautida muusikat, seltskonda või seda ööd. Võitlus käib pigem selle üle, kas sulle lendab kohe kellegi käes olev jook kogemata kaenlasse või lihtsalt ärritud selle käe üle, mis pidevalt sulle ümber sätib.

Oma mõtetes peatun nüüd ja hakkan peas ketrama aina mõtteid ning küsimusi selle ümber, mis minu ümber toimub. Peas tekib järjest nii palju küsimusi.

Kas need inimesed siin on vallalised?

Kummaline on ette kujutada, et need meelad mehed, kes siin pilke saadavad, jooke välja teevad ning käsi ümber sätivad on korralikud pereisad, kelle naised kodus lastega magavad ning meest koju ootavad. Uskumatu, aga kindlasti neid mehi on siin. Kui mõni suhtes või abielus mees peaks sellel ööl vastama küsimusele, kas ta on vaba, siis ilmselt ta valetaks. Miks valetada? Hommikul, varavalges tulevad kõik valed ilmsiks. Kui kodus on ootamas soojus ja pere, siis mis on selle ühe öö eesmärk? Kogeda midagi uut, leida särts? Mis saab hommikuks? Kas hommikul koju jõudes saadakse aru, et oma naine on ikka kõige parem? Võibolla mehed jäävad alati poisikesteks, keda erutab uue arvutimängu saamine, kui see on selgeks õpitud soovitakse poest uuemat versiooni saada.

Hetkeks mõtlen ka neile naistele, kes kodus ootamas on. Kahju hakkab neist. Samas on alati suhtes kaks poolt – kui kõik oleks korras, siis mees ei paneks reede õhtul selga triiksärki ja ei läheks ööklubisse liblikaid püüdma.

Mis on siis eesmärgid?

Selle küsimuse üle annaks pikalt arutleda ilma, et jõuaks ühe vastuseni. Seks, vaheldus, põnevus? Kui me otsime aina midagi põnevamat ja huvitavamat oma suhetes siis kuidas me saaksime jõuda oma suhetega sügavustesse? Me ulbime justkui pidevalt veepinnal ilma, et julgeks tõeliselt sukelduda ning rinda pista veealuste suurte ja ohtlike loomadega. Me anname alla ja ulbime kuskil, kus meil ei ole ohtu. Aga kui riskiks ja sukelduks? Pistaks rinda nende ohtlike olenditega, võidaks ja elaks õnnes ning rahus? Pikapeale leiaks võibolla isegi sügavale põhja peidetud kulla ehk armastuse.

Mis on tulemus?

Kas tulemuseks on üks hotellitoas veedetud kirglik öö, mida soovi korral mäletatakse või siis ka mitte? Kas tulemuseks on vaheldus? Või mõistetakse, et mujal ei ole rohi roheline ja oma on kõige parem? Samas on juhuseid, kus suvalisel peol kohatakse oma eluarmastust ning elatakse sada aastat armastuses. Miski pole võimatu. Kuid, kui tulemuseks on lihtsalt üks hea seks siis kas see risk on seda väärt? Kes ei riski, see shampust ei joo, me elame vaid korra ja kui see teeb kellegi õnnelikumaks siis võibolla see ongi üks elamise viis. Elamise viis, kus soovitakse kogeda kirge ja tunnet vaid hetke ning edasi liikuda. Ühel hetkel, kui enam ei karda armastada ja olla armastatud jääda püsima ning nautida stabiilsust.

Kas ikka ja alati keerleb kõik seksi ümber? See on juba ammu paika pandud, et seks on oluline, hea ja vajalik. Samas on elus nii palju enamat ja kui me seda unustame kogeda siis me olemegi ühe öö liblikad, kes lendavad ühest kohast teise.

Tõsi, elu on lühike ning kõik tuleb järgi proovida. Meie valik on see, kas ja millisel moel me soovime selle kõik järgi proovida – olles ühe või mitme öö liblikas. Jumal seda teab, võibolla tõesti leiad selles lihaletis olles oma elu armastuse.

Kas ööklubidest on saamas uus reaalsuses asuv tutvumisportaal, kus mäng ei käi ausatele ja siirastele panustele? Ilmselgelt. See on koht, kus me müüme end liiga odavalt. Meil puudub vahel seal lausa hind. Vaadates neid inimesi tekib hetkeks isegi mulje, et nad teeks tutvust kõigiga – olenemata pikkusest, kaalust, naeratusest, silmavärvist või promillikogusest. Pole oluline ka see, et tänu promillile ei mäleta see Aivar või Raul hommikul su nime, naeratust, silmavärvi ning veel vähem telefoninumbrit. Keda me siis petame?

Võibolla on ööklubid see pime koht, kuhu me poeme kõigi oma argimurede ja probleemide eest. Seal puudub seinal olev kell ning vahel ka unustame selle, kas täna on reede või laupäeva õhtu. Võibolla me kõik vajame paika, kuhu põgeneda, kus puuduvad piirid ning reeglid.

Oluline on teha valik vastavalt oma väärtushinnangule ning sisetundele.

 

Tarku valikuid ja kõrgeid väärtushinnanguid!

Foto: Tuuli Mäemat (© Ohmygossip Couture/ Helena-Reet Ennet)