“Südamel on see ja teeb ka haiget, et need inimesed, kes peaks hoolt kandma oma inimeste hea elukäigu eest, ei ole sellest sendi eestki huvitatud! Mitte midagi ei tehta selleks, et inimesed Eestist ära ei läheks! Leitakse võimalusi aidata võõraid riike-rahvaid, kuid meie nälgivate perede ja laste heaks ei tehta midagi,” räägib Raul Sepper Ohmygossip.ee’le.

Raul Sepper, mida põnevat meenutaksite käesoleva aasta esimesest poolest?
Isiklikus elus ei ole miskit põrutavat kollasele meediale hammastevahele visata!! Ma ei pidanud Sind, hr. Hillar, silmas! Loomulikult on mul ka toredaid isiklikke elamusi olnud, aga need pole teistele huvitavad sündmused. Üldisemas plaanis aga teen ikka muusikat, käin mängimas nii era- kui avalikel üritustel. Suurim vägitegu on vast see, et olles üle 45-e aasta elus suitsetanud, otsustasin nüüd pausi pidada ja see on kestnud nüüd juba pea 5 kuud! Arvan, et kõige hullem ja raskem aeg on üle elatud ja pean tunnistama oma suureks üllatuseks ja rõõmuks, et hääl ja seoses sellega ka laulmine, on muutunud märgatavalt kergemaks ja paremaks…arvan ma!!

Kuidas on möödunud suvi siiani?
Suvi aga on möödunud vaheldumisi töö, musitseerimise ja kalal käikudega – kalastamine mu suur nõrkus! Mulle pole oluline saak, vaid pigem looduses viibimine koos loodusesse sulandumisega! Äärmiselt põnev on hommikune koos loodusega ärkamine! Need lähedalt ja kaugelt kostuvad lindude, loomade, metsa, jõe ja järve hääled – see on nii lummav ja müstiline…kui oskad kuulata – mina oskan!!

Millised on plaanid lähemal ajal ja sügiseks?
Plaanin kindlasti paaril teatrietendusel käia – kontserte mulle ei meeldi kuulamas käia, sest ei salli suuri rahvamasse! Kindlasti ikka ja jälle kalavetele ( meil ju nii ilusaid järvesid-jõgesid!) minna!

Samas seisab mul kaks lugu, mis ootavad linti laulmist – ühele teen teksti ja kui see valmis ( kuid praegune kuumus on minu hallolluse vist üles sulatanud, sest itte ei tule!! ), tuleb need lood ka linti laulda…ja seda loodan veel ennem sügist ära teha!

Kas ansambel “Vitamiin” ka vahel koos musitseerib?

Viimati jah, olime Vitamiini nime all koos alles eelmisel suvel, mil sai antud 2 kontserti – üks Toila Orus ja teine Tallinna Maratoni avamisel, kuigi mina nimetaks seda kooslust pigem Vitamiini solistide paraadiks, sest puudu olid vaid Anne ja Aivar ja ka minu nimekaim! Vitamiini muusikutest olime laval vaid Joeliga kahekesi! …aga rahvale paistis ikka väga meeldivat ja miks ei pidanudki – kõlas ju parim valik Joeli, Maidu, Marju ja minu tuntuimatest lugudest!!

Kus ja millal võib teid esinemas näha?

Praegusel hetkel mul ühtki avalikku esinemist pole ette broneeritud – on ainult erapeod ( juubelid, pulmad, firma suvepäevad!), kus üles astun! Era- ja kinnised peod ongi paremad ja huvitavamad! Mulle ei meeldi mitmete pubide omanike seletamatu suht üleolev suhtumine muusikutesse – ei kujuta ettegi, millest selline asi tekkinud on!!

Kui teile pakutakse rolli mõnes telesarjas, kas võtaksite selle vastu?
Miks ei! Õppides Estraadistuudios, olen saanud 4 aastat ka näitlejameisterlikkuse tunde Ilmar Tammuri ja Aksel Küngase käe all! Arvan, et see on mind elus palju laval aidanud!

Olete uusi laule ka teinud ning ehk annate plaadigi välja?

Olen teinud ja teen juurde, kuid plaadi väljaandmine on ilmselt minu jaoks kauge unistus! Kunagi lasin ühe kogumiku välja vanadest lugudest, kuid seda ainult tänu headele inimestele ja paarile heale firmale! Pole mul sellist pappi kuskilt võtta, kuigi nüüdseks on jh kogunenud ka ühe plaadi jagu laule, mis pole plaadil. Imestan ikka, et kus küll leiavad noored bändid-solistid selle papi, et teha plaate, videosid jne! Mina ei oska neid rikkaid ameerika onusid kuskilt leida! Eks need kogumikud hakkavad ilmuma siis, kui ma teispoolsusesse läinud olen – näitab siinne praktika! Näit….kas pakuti Grapsile võimalust lasta oma kolmikplaat välja – EI! Oli mees läinud – leidus kohe inimesi, kes selle ära tegid!! See ei ole mingi virisemine, vaid tegelikkuse konstanteerimine – see elu on siin lihtsalt selline…kuid ikka olen rõõmus!

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Südamel on see ja teeb ka haiget, et need inimesed, kes peaks hoolt kandma oma inimeste hea elukäigu eest, ei ole sellest sendi eestki huvitatud! Mitte midagi ei tehta selleks, et inimesed Eestist ära ei läheks! Leitakse võimalusi aidata võõraid riike-rahvaid, kuid meie nälgivate perede ja laste heaks ei tehta midagi! Pisara võtab silma selline ametnike küünilisus ja ükskõiksus!