“Ma tegelen elus ainult asjadega, mis mulle meeldivad – seega on vist kogu elu täis hobisid. Ma püüan leida aega, et kokata, lugeda, nautida kultuuri… Ausalt öelda tahaks ma hakata jooksmas käima, ostsin endale isegi dressipüksid ja tossud,” räägib andekas ja kuulus ehtekunstnik Tanel Veenre Ohmygossip.ee’le.

Millised on teie suveplaanid? Kas suvi tuleb töine või on plaan natuke ka puhata, reisida,…? Mida suvelt ootate?
Ma raban kindlasti ikka kõvasti tööd teha. Paari päeva eest sain just oma uue veebipoe üles – www.tvj.ee – püüan hoida nüüd kogu aeg kollektsioonid värskena. Tahaks vaikselt ka välisturgudega hakata tegelema. Mul on ka palju olulisi näituseid tulemas – juulis Amsterdamis ja augustis Stockholmis. Kuna tegu on absoluutsete tippgaleriidega, siis püüan anda endast kunstnikuna parima, et õigustada mulle antud usaldust. Kuid see kõik on ka fun – ma olen õnnelik inimene, sest töö ja hobi on ühendatud.

Selle suve suurimaks projektiks saab kindlasti minu autoriraamatu koostamine. Sellest võib lähemalt lugeda Hooandjast (SIIT).

Kus, kellega ja kuidas plaanite Jaanipäeva veeta? Kas armastate suuri ühispidusid või pigem pisema ringi sõpradega privaatselt olemist?

Viimased aastad oleme olnud jaanipäeval Muhus, parimate sõprade juures. Ühispeod võõraste inimestega ei tõmba eriti.

Mõeldes tagasi talvele — mis olid huvitavaimad projektid, tegemised?

Juhtus tohutult palju … KAAMOS näituseprojekt Tallinnas ja Londonis jääb kindlasti aastateks kummitama. Mul oli mitu sooloshow`d oma ehetega – näiteks Münchenis ja Gentis. Valmistasin ette oma kaubamärki ja uusi seeriaid veebipoodi. Töö tudengitega pakkus pidevalt pinget.

Kui suur planeerija te olete — kas teete tavaliselt plaane emotsionaalselt või on teil kalender mitme kuu ulatuses planeeritud?
Paraku ei saa ma väga lasta emotsioonidel möllata – professionaalina elan ma praegu 2015 aastas, vaagin pakkumisi, mida olen saanud ja planeerin oma näituste-loengute kava. Ma olen üsna strateegilise mõtlemisega, igal valikul on ju tagajärg. Seepärast ma tühja ei taha rabeleda, iga hetk ja energiakild on hinnaline.

Tanel Veenre

Millised on teie hobid — kas need on aastatega muutunud? Kas on mõni põnev hobi juurde tulnud? Millega armastate tegeleda, mida hindate vabal ajal?
Ma tegelen elus ainult asjadega, mis mulle meeldivad – seega on vist kogu elu täis hobisid. Ma püüan leida aega, et kokata, lugeda, nautida kultuuri… Ausalt öelda tahaks ma hakata jooksmas käima, ostsin endale isegi dressipüksid ja tossud :)

Viimasel ajal on väga populaarne igasugune öko-elu, öko-toit ning looduslähedus? Kui palju teie oma elus nö. ökoelu elate ja sellega kokku puutute?
Ma toitun üsna teadlikult, armastan näiteks köögivilju ja väldin rämpstoitu. Näiteks ei söö ma ka eriti valget jahu või suhkrut. Ning muidugi on kõik talukraam ikka hoopis mahlakama maitsega. Mul on mõnikord poes päris kurb vaadata kuidas inimesed mürgitavad end ja oma lapsi ladudes kassalindile Coca-Colat, valmistoitu, ei-tea-mida sisaldavaid vorste ja muud jama.

Kas kasvatate ka ise endale toiduaineid – tomateid, maasikaid, kartuleid või muud analoogset?

Elan Tallinna südalinnas ja kuigi meil on super-õdus aiake, on see siiski muru, tulpide ja jasmiinipõõsaste päralt. Tulevikus oleks vinge küll
kasvatada ise tomateid ja maasikaid.

Milline on teie tavapärane toidumenüü? Kust ostate toitu ning millised on lemmikretseptid?

Ma ei osta eales valmistoitu – välja arvatud pelmeene, mis on minu pohmelliroog. :) Ma jumaldan kala ja mereande. Kuldseks praetud räim koos värske kartuli ja kurgi-koore kastmega on super. Või sinikarbid valges veinis – lihtne ja mõnus roog. Samuti vokitud köögiviljad on mul igapäevaselt laual. Kui külalised tulemas, siis teen enamasti seenepirukat ja röstin näiteks paprikat ja peeti. Oliivõli, sidrun, küüslauk, ingver,
tšilli on mul kogu aeg kõrval, et anda jumet ükskõik mis roale.

Kuidas on mõjunud euro kasutuselevõtt teie toidukorvile? Kas olete mõnest toidust loobunud?
Ei oskagi kommenteerida … Ma olen alati olnud väga mõistlik ostleja.

On teil miskit hingel, mida sooviks enne mõnusat suvehakku südamelt ära öelda?

Ma soovitaks lihtsalt tegeleda asjadega, mis hinge helisema panevad!

Vaata ka näiteid Tanel Veenre lummavast loomingust!

Tanel Veenre looming
Tanel Veenre looming – Kõrvarõngad kollektsioonist KÕRVAMARJAD, modell Sigrid

Tanel Veenre looming
Tanel Veenre looming – Ripats Hippocamp, hõbe, ametüst

Tanel Veenre looming
Tanel Veenre looming – Tiivulised hobud

Tanel Veenre looming
Tanel Veenre looming – Kõrvarõngad kollektsioonist FLYFLY, modell Susanna (EMA), kleit: Aldo Järvsoo