Fredrikstadi ringkonnakohus määras Raio Piiroja’le seoses maksupettusega 8 kuulise tingimisi vangistuse ning 100 000 euro suuruse maksunõude. Alates 2011. aastast kestnud vägikaikavedu Norra maksuameti ja Raio Piiroja esindajate vahel jõudis lahenduseni tänu kokkuleppemenetlusele.

Rahaline nõue on Piiroja sõnul juba makstud ning kõik omast taskust. “Ma ei pea kellegi peale viha, elu läheb edasi. Selge see, et ma ise mingeid skeeme välja ei mõelnud. Maksuseadused on Norras väga karmid ja kui mind süüdi mõisteti, ju siis midagi vaieldavat oli. Õnneks on pikk saaga läbi. Eks see ikka närib pidevalt sees, kui just päris pohhuist ei ole. Nüüd saab selle kõik seljataha jätta,” kommenteeris Fredrikstadis viibiv kauaaegne Eesti jalgpallikoondise keskkaitsja Raio Piiroja Delfile.

Piiroja sõnu vahendab ka Eesti Jalgpalli Liidu pressiteenistus. „Ütlen ausalt: ma ei tunne ennast süüdi, aga ei näinud ka mingit mõtet minna kaks-kolm aastat kestvasse kohtuvaidlusesse Norra riigiga, millega oleks paratamatult kaasnenud meediasõda ja asjatud pinged. Isegi kui oleksin võitnud, oleks tee sinnani olnud nii raske, et teinud rohkem kahju kui kasu. Lihtsam oli end süüdi tunnistada, sõlmida kokkuleppemenetlus ja minna eluga edasi.“