Räägime endise armastatud ETV telediktori, raadio- ja teleajakirjaniku ning särtsaka kahe lapse ema Kerli Dello’ga kodust ja kodurahust ning uurime, mis või kes on Kerli eluotsuseid mõjutanud. “Pean oma teenäitajateks tütreid. Nad on õpetanud kannatlikkust, empaatiavõimet, väärikust. Nad on valitsenud minu maailma, nemad on öelnud millal ja miks ma midagi teen,” avaldab Kerli Dello Ohmygossip.ee’le.

Millised naised on teie maailma valitsenud? On teil konkreetseid eeskujusid?
Ma tahaksin öelda, et Margaret Thatcher. Aga ma ei tabaks surra vana, targa ja üksikuna. Sestap pean siiski oma teenäitajateks tütreid. Nad on õpetanud kannatlikkust, empaatiavõimet, väärikust. Nad on valitsenud minu maailma, nemad on öelnud millal ja miks ma midagi teen. Olgu see siis imetamisaeg või töökohavahetus.

Milline on teie panus kodurahusse?

Kuna ma olen rahulikkus ja kannatlikkus suure algustähega, siis panustan sellesse üsna suure osa .

Üha enam kajastatakse ning julgustatakse kodu looduslähedaseks muutma. Soovitatakse välja vahetada sünteetilised materjalid ning asendada need looduslikega. Filtreeritakse vett, toalilledega püütakse baktereid vähendada jne. Kas teie järgite kodus mingeid spetsiifilisi (koristus)nippe?
Ei jälgi. Traditsiooniline tolmuimeja ja niiske lapp. Orto põrandapesuvahend ka. Mulle meeldib looduses, aga oma põhilist elupaika — linnakodu ma sellega ei koorma. Alles hiljuti avastasin, et mul pole enam ühtki toataime. Kuidagi ei meeldinud need mulle enam. Ja pesumasinas mingeid pähklikoori pole ma kunagi kasutanud.

Kerli Dello

Tänapäeva lapsed armastavad liiga palju aega veeta arvutis, telefoniga mängides ning iPad’is tuhnides. Kui palju lubate teie oma lastel arvutit kasutada, telekat vaadata, elektroonilisi mänge mängida?
Meil selles osas piiranguid ei ole. Jah, ma olen ennast tabanud mõttelt, et peaks, aga ma ei oska, ma loodan (võibolla sinisilmselt ) nende kainele mõistusele. Kuid üsna radikaalsed piirangud tekivad kui piiridest üle astutakse. Ükskõik mis moel.

Millised otsused on teie elus kõige olulisemad olnud?

Need on puudutanud tööd. Minu viimatine otsus ETV-st lahkuda on suure tähendusega. Ma seisan ristteel ja ma pean valima. Ma pean langetama vähemalt kolme elusaatust mõjutava otsuse. Ma ei taha eksida. Ma ei tohi eksida.

Millised on teie suveplaanid? Mida ootate peagi kätte jõudvast suvest?

Ma tahan teha sel suvel kaks meeldivat tööprojekti, tahan tavapärasest rohkem veeta aega oma Dellolandis, siin on lähedal ka minu ema ja vanaema, väike õde, onud, ehk siis minu inimesed. Nad on mulle olulised ja ma tahan nendega olla. Aga suve lõpus lendan sõbraga Mallorcale. Tunnistan, et ootan seda juba, sest selle sõbraga ei hakka mul iial igav. Ah jaa, vannitoa tahan maale ehitada, võimalikult palju ise tehes.