“Uus aasta on möödunud väga põnevalt. Naasesime just Musta mere äärest. Tegime Volgadega Musta merele ringi peale,” räägib Ohmygossip.ee’le oma seiklustest särtsakas saatejuht Kairi Rondo.

“7 Volgat ja 5200 km!” paljastab Kairi Rondo Ohmygossip.ee’le pöörase ning seiklusrohke reisi esimesed märgid ning teatab, et pöörane reis jõuab ka televaatajateni. “Sügisel jõuab TV3 ekraanile meie reisist sari. Kindlasti on mida oodata. See reis oli minu jaoks siiani kõige elamusterohkem reis üldse.”

“Seltskond oli suurepärane, kellega läheks iga kell uuesti reisile. Tuntumad reisikaaslased olid Kirsti Valdstein-Timmer, Ott Lepland, Marek Lindmaa, Andres Puusepp, Janek Harik (Shanon). Suur kummardus Ilmar Pukk´ile, selle imelise ettevõtmise eest ja kõigile, kes sellisel raskel ajal, kus riigid omavahel sõdivad, olid nõus selle tripi läbi tegema.”

“Selline reis, sellises situatsioonis on kord elus. Tankid, sõdurid, ärev meeleolu. Ei tea mida või keda uskuda. Loed hirmsaid uudiseid sihtkohtadest, kuhu ise oled teel. Kuuled, kuidas taas on ajakirjanikke pantvangi võetud ja loodad, et oma seltskonnaga seda ei juhtu. See reis viis meid NSVL tagasi. Rändasime ajas paarkümmend aastat tahapoole. Sööd vahvlijäätist, mis on pakitud punasesse paberisse ja mida kaunistavad sirp ja vasar. Söögikohtades tehakse arveid ikka veel ruudulisele paberile läbi kopeeri, kassaaparaatidest ei ole nad veel midagi kuulnud. Tanklas kütust ostes ei usaldanud töötajad enne bensu jooksma panna, kui olid rahakoti või dokumendi panti jätnud. Kardeti, et tangime kütust ja sõidame minema. WC-s olid endiselt iga pool vaid augud, kuhu kaksiraksi said peale kükitada. Ka meil Lauluväljakul olid kunagi need augud…” mõtiskleb Rondo ebaharilikke kogemusi reisil.

Reis on Kairit palju muutnud ning Eesti suhtes aidanud silmi avada. Kõik ei ole kuld mis hiilgab ning kaugemal ei ole sugugi alati muru rohelisem. Kairi on taaskord üks nendest noortest, kes võib öelda, et elu Eestis on hea! “Seda kõike nähes mõistad, kui hea elu Eestis on ja milline areng meil toimunud on. Võime ju viriseda, aga mille üle? Aeg ajalt peab nägema ka teistsugust maailma või kohtuma teistsuguste inimestega, et aru saada, kui hästi meil tegelikult kõik on.”