“Minu igas päevas peab olema midagi loovat, midagi (hinge)toitvat, midagi tulutoovat, midagi sotsiaalset, midagi aktiivset ja midagi, mida võib nimetada jalgade seinale viskamiseks – mul lihtsalt on vaja neid laiskusehetki,” räägib kaunis ja hakkaja disainer, modell ning ettevõtja Joanna Ojastu Ohmygossip.ee’le.

Millised kasulikud tegemised-ettevõtmised katsub Joanna mahutada igasse päeva? Milliseid halbu harjumusi püüab välja juurida? “Välja juurida tahaksin suitsetamist – Eestis elades see isegi õnnestus, kuid Hispaanias… tundub nii, et suitsetamist võib siin nimetada lausa kultuuri osaks – igaõhtused kohustuslikud veiniõhtud sõpradega mõnes pungil täis kohvikus, Sangria, tapas ja kähiseva häälega viisijuppi aretav vanamees, keda näeb ähmaselt õhus käega läbi suitsu teed tehes – müts maha, kes nii suudavad oma nikotiinisüütust säilitada!”

“”Viga”, mis on leidnud palju kriitikat, kuid mis väljajuurimisele ei lähe, on minu vahetu olek – ma olen, räägin, mõtlen täpselt nii, kuidas ma tegelikult tunnen. Ümbritsev vagurlik ja kahepalgeline ühiskond, kus inimeste tolerantsus lõpeb ilustatud ja enamjaolt vassitud blää-blää tekstide juures, mulle ei istu. Ja see ikka selleks, et endast võltsilt paremat muljet jätta ja populaarsust säilitada.”

Kust aga ammutab Joanna positiivseid laenguid – mida soovitab teha, et elule särtsu juurde saada?  “Kõige hinnalisema positiivse laengu saan kallite inimestega veedetud ajast,” räägib Joanna.  “Lisaks püstitatud eesmärkide realiseerimine ja eneseteostus – miski, mis pakub tõelist naudingut. Samuti toidab mind kunst – maalimine ning värvid. Lõõgastab jalutuskäik looduses, samuti SPA. Turgutab teiste riikide külastamine ning sealse ühiskonna- ja kirevusvooluga kaasaminek.”

“Minu n-ö heaoluretsept: Ela nii, et sa seda ise ka tähele paned!”