Seda teame me kõik, et liiga vähe puu- ja köögivilja ning liiga palju rasva süüa pole kehale hea. Kuid uurimused näitavad, et ebatervislik toitumine avaldab mõju ka ajule. Teatud toiduained on ajule eriti kasulikud. Lisa need oma ostukorvi ja hoia keha tervena ja aju noorena, vahendab Ediet.

Munad on suure toiteväärtusega ja mõjutavad seda aju osa, mis kannab hoolt mälu ja õppimisvõime eest. Nad sisaldavad seleeni, mis parandab aju funktsioone ning valke, mis on ajule kasulikud. Hommikune omlett koos köögiviljadega on hea start nii kehale kui ajule.

Marjad on samuti ajule head ja neid on kuipalju erinevaid, mida saab lisada hommikusele müslile, helvestele või jogurtile. Miks mitte peotäis ka tööle kaasa võtta. Marjades sisaldub massiliselt antioksüdante, mis aitavad võidelda vananemise vastu ning parandavad koordinatsiooni ja mälu. Mustikad ja maasikad sisaldavad kõige rohkem C vitamiini, mis aitab ära hoida külmetushaigusi.

Spinat sisaldab ohtralt A ja E vitamiine, magneesiumit ja rauda ning antioksüdante. Spinat hoiab aju noorena, kergendab peavalu ja migreeninähtusid. Lehtspinatit võib lisada salatile või võileiva peale panna.

Kala on valguallikas, mis sisaldab rasvhapet Omega-3, mis on hädavajalik aju normaalseks funktsioneerimiseks ja arenguks. DHA on selle Omega-3 rasvhappe nimi, mis on tuntud selle poolest, et hoiab aju noorena ning vähendab dementsuse ja insuldi tekkimise ohtu ja parandab mälu. Kala tuleb süüa vähemalt kaks korda nädalas.

Pähklitest ei saa samuti mööda minna, sest ka neis sisaldub tugev toos Omega-3 rasvhappeid ja peale selle veel ohtralt E vitamiini. Antioksüdante leidub ka tumedas shokolaadis, nii et mõnikord on põhjust nii pähkleid kui ka shokolaadi nautida.

Märkimata ei saa jätta ka kollast sinepit. Rikas antioksüdantide poolest, miks mitte seda majoneesi asemel võileiva peale määrida.