“Tundub, et Intsul on keegi silmapiiril. Midagi kindlat veel öelda ei oska, küll stsenarist teab paremini, millises suunas Intsu naiseotsingud seekord liikuma hakkavad. Aga kas nüüd kohe naist võtma… elame-näeme,” räägib näitleja Mihkel Tikerpalu Ohmygossip.ee’le.

Mihkel Tikerpalu, mida põnevat meenutaksite eelmisest aastast?
Eelmisel aastal toimus palju ja põnevat, sellest kõigest rääkimine võtaks väga pika aja. Oli olulisi elumuutusi, rohkelt õnnestumisi, saavutusi. Tooksin siin välja Tartu maratoni esmakordse läbimise, NUKU kolleegipreemia „Rusikas paremasse silmaauku“ parimale meeskõrvalosatäitjale ning traditsioonilise Teatrite Spartakiaadi ehk Eesti teatrite spordipäevade eduka korraldamise.

Kuidas läheb Uuevariku Intsul sarjas “Õnne 13”, kas perepoeg hakkab naist võtma?

Tundub, et Intsul on keegi silmapiiril. Midagi kindlat veel öelda ei oska, küll stsenarist teab paremini, millises suunas Intsu naiseotsingud seekord liikuma hakkavad. Aga kas nüüd kohe naist võtma… elame-näeme!

Meedias on olnud juttu, et “Õnne 13” sarjas mängivate näitlejate tasu on olematu, kas teile makstakse normaalselt oma rolli eest?

Mina pole sellist juttu kuulnud ega lugenud. Ma arvan, et tasu on normaalne ja piisav. Pole sedavõrd suurt rolli üheski teises sarjas täitnud, seega ei ole mul millegagi võrrelda.

Milline on teie lemmikvärv ja kas te riietate ennast ka vastavalt sellele?

Lemmikvärv on sinine, aga riietuse valimisel ma sellest ei lähtu. Siiski on minu garderoobis päris palju sinist.

Kas teil on olemas ka oma lemmiktoit ning ehk annate mõne hea toidu tegemise retsepti?

Kindlat lemmikut ei ole. Mulle meeldivad lihtsad toidud – hakklihakaste kartulitega, ühepajatoit vms -, sest need on toitvad, maitsvad ja kerged valmistada. Hiljuti avastasin räimebiifsteekide retsepti, aga kuna tegemist ei ole minu retseptiga, siis seda siin avaldama ei hakka – kes soovib, leiab selle veebilehelt www.toidutare.ee.

Kuidas läheb teil NUKU- s ning kas tulekul on ka uusi etendusi?

NUKUs läheb mul edukalt – tööd on palju, rolle on mitmekesiseid ja huvitavaid, millegi üle kurta justkui polegi. Uusi lavastusi tuleb poolaasta jooksul kaks – 2. märtsil esietendub inimese sees toimuvast rääkiv „Lugu kahest vereliblest“ Jaanika Juhansoni lavastuses ning mai alguses toome lavale Mihkel Ulmani loo „Nukkude teater“ (lavastavad Mirko Rajas ja Taavi Tõnisson), mis on üks väga ilus ja vahva seikluslugu. Mai lõpus hakkame ette valmistama suurlavastust „Kapten Granti lapsed“, mis jõuab rahva ette selle aasta augustis – see on Jules Verne´i samanimelise romaani lavaversioon, mille lavastab Vahur Keller ja mida etendatakse sellel suvel Lennusadamas Suure Tõllu pardal. Samuti toob NUKU koostöös Viru Hotelliga taas lavale menuka nukuvarietee „Õhtusöök vampiiridega“, mida mängitakse maikuus 10 etendust.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ka käesoleva aasta esimeseks pooleks?

Plaanid on eelkõige seotud tööga – näitlejatööga NUKU teatris ja õpetamisega Tallinna Rahumäe Põhikoolis. Teatris on ees mitmeid huvitavaid rolle ning varasemate lavastuste uusi tulemisi. Samuti tegelen aktiivselt vastloodud üritusturundusega tegeleva firma Tikerberry arendamisega.

Kas te Europarlamenti ei kandideeri?
Ei, selliseid ambitsioone mul ei ole. Ei julge öelda, et ma kunagi poliitikasse ei lähe ega ühtegi erakonda ei astu, aga kui, siis teen seda kohalikul tasandil, et koduvalla kultuuri- ja muud elu arendada.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Tehke tööd ja armastage, küll näete ka vaeva!