“Võiks julgelt öelda, et ma tegelen oma huvialadega aktiivselt nii diskorina kui raadios saatejuhina. Samuti olen leidnud veel uue muusikaga seotud kire, milleks on muusika produtseerimine,” räägib Ring FM saatejuht Vahur Kollom Ohmygossip.ee’le.

Vahur Kollom, teie sünnipäev ja sünnikodu?
Ma olen sündinud 19. juunil Tartus ning olen endiselt Tartu linna kodanik. Nagu ütles kunagi kuulus hommikuprogrammi juht, et olen ürgne Tartu diskor, kes on kuidagi siia Tartusse kinni jäänud!

Kelleks te unistasite saada lapsepõlves?
Antud küsimusele on keeruline vastata. Ma ausalt öeldes ei mäleta seda. Isegi mu ema ei suutnud antud küsimusele vastata. Ema lisas ainult, et muusika vastu oli mul suur huvi ja kõik filmid kuulsatest heliloojatest olid mul vaadatud.

Millal ja kuidas teil tekkis huvi raadiotöö ning pidudel plaatide keerutamise vastu?

Tõenäoliselt mängisid antud asjas suurt rolli MTV ja kunagine Tartu Raadio. Sai ikka aktiivselt vaadatud MTV-d ja kuulatud raadiot. MTV oli kunagi ikka muusikakanal ning kõige uuega sai kenasti kursis oldud. Plaatide keerutamise juurde sattusin ma tegelikult täiesti juhuslikult ning klassiõdede Kristi ja Triinu eestvedamisel. Nad korraldasid rebaste pidu koolis ja oli vaja kedagi, kes diskot teeks. Ja siis jõutigi muusikahuvilise Vahurini. Raadioni jõudsin ma aga palju aastaid hiljem.

Olete saatejuht raadiojaamas Ring FM. Millal te nimetatud raadiojaama tööle asusite?

Jah, ma toimetan aeg-ajalt raadios Ring Fm saadet Soovikas. Raadiosse kutsus mind 2007. aastal Marko Kiljak ning vahelduva eduga olen ma seal saateid teinud kuni käesoleva päevani. Pea viis aastat sai raadios Ring Fm toimetatud ka autorisaadet Kollomdrome.

Ring FM- is on soovisaade igal argiõhtul ja see kestab kolm tundi. Kui palju tervituskirju saate ning kas loete need kõik eetrisse?

Soovikas loeme ikka kõik tervitused kenasti ette. Mõnda tervitust peab mõnikord võibolla pisut toimetama, et teha kuulajatele arusaadavamaks.

Kas mängite kõiki artiste ja kõikide kirjasaatjate soovilaule, või leidub ka mõni selline artist, keda te ei mängi soovisaates?
Soovilugusid mängime valikuliselt, sest kõiki laekunud lugusid ei jõua lihtsalt ajaliselt ette mängida. Valiku tegemisel lähtume konkreetse sooviloo sobivusest/mittesobivusest meie muusikalisse formaati.

Milliste artistide laulud on pidudel enim nõutud?
Kõik sõltub pidudest. Kui on nn “mainstream” pidu, siis kipuvad ikka olema need lood, mida Eesti raadiojaamad kõige rohkem ketravad! Õnneks me elame internetiajastul ning inimeste teadlikkus on aastatega kasvanud ja ollakse kursis ka selliste lauludega ning nende versioonidega, mida võibolla niipalju raadiojaamades ei mängita.

Kas Ring FM on kuulatav üle Vabariigi?

Ring Fm on kuulatav Tallinnas ja Harjumaal, Tartumaal, Pärnus ja Lõuna-Eestis. Kui aga hangite endale meie koduleheküljelt www.ringfm.ee “applicationi”, siis võite kuulata raadiot igal pool maailmas.

Mida põnevat meenutaksite eelmisest aastast?
Aastad on erinevad. Eelmine aasta olin suhteliselt aktiivne ja see möödus nagu linnulennul. Möödunud aastast meenutaks eelkõige kahte asja. Üle maailma ilmus minu esimene EP nimega “Music For The Masses”, mille väljastajaks oli System Recordings. Teiseks sain ma äärmiselt huvitava kogemuse päevajuhina ja dj-na sellistel suurtel üritustel nagu Kasepää Rannapidu, Meie Festival Pühajärve ning Võsu Rannafest. Siinkohal tänangi BGM Managementi, eelkõige Romeo´t ja Emil´it antud võimaluse eest. Äärmiselt vahva oli!

Huvialad?
Võiks julgelt öelda, et ma tegelen oma huvialadega aktiivselt nii diskorina kui raadios saatejuhina. Samuti olen leidnud veel uue muusikaga seotud kire, milleks on muusika produtseerimine.

Millist raadiojaama te ise enim kuulate?

Siin ei saa ilmselt kahtlustki olla, ikka raadiot Ring Fm! Küll aga üritan ma olla ka teiste raadiojaamade tegemistega kursis.

Millist muusikat te ise kuulate ja kes on teie lemmikud?

Ma meelsasti kuulan ise progressiivset elektroonilist tantsumuusikat (EDM), eelkõige “progressive house” on mu lemmik. Küll aga ma olen peaaegu võimeline kõike kuulama. Miks mitte ka midagi vana ja head. Pet Shop Boys ja Depeche Mode on mu ammused lemmikud.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja käesoleva aasta esimeseks pooleks?

Kõikidest plaanidest ei saagi avalikult rääkida. Küll aga üks plaan on kindel! Aasta esimesel poolel peab jätkama spordisaalis käimist vähemalt kolm korda nädalas. Samuti on vaja leida aeg raamatute lugemiseks. Ja mis kõige tähtsam, veeta palju aega koos pojaga.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Inimesed, kui teil on vähegi võimalik, siis külastage alaliselt spordisaali ja kõik suitsetajad, loobuge suitsetamisest. Ärge unustage oma lähedasi ja sõpru ning olge nende jaoks olemas. Olge mõnusad!