Laupäeval hukkus Naissaarel traagiliselt Tallinna Juudi Kooli direktor Mihhail Beilinson; õnnetuses sai raskelt vigastada ka üks sama kooli meesõpetaja.
Eile pärastlõunal kell pool kaks sai piirivalve merevalvekeskus Põhja-Eesti häirekeskuselt teate, et Naissaarel on juhtunud õnnetus, kus üks inimene on kukkunud mahajäetud suurtükipatarei auku. Enam kui tund aega hiljem selgus, et kannatanuid on kaks, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Tegemist oli Tallinna Juudi Kooli õpetajate seltskonnaga, kes olid kooliaasta lõpu väljasõidul.

Kooliõpetajad olid ekskursiooni käigus jõudnud Naissaare militaarrajale, kus leidub mitmeid tsaariaegseid patareisid. Enamik neist on keskmiselt kuus meetrit kõrged, nii ka Patarei number 10A, kus õnnetus juhtus.

“Nagu mulle ütles õpetaja, kes seda kõike ise pealt nägi, haaras Sergei Mišast, et takistada teda kukkumast. Aga nad kukkusid mõlemad koos,” rääkis Tallinna Juudi Kooli huvijuht Lev Kempa.

Kooli direktor (juhatas kooli aastatel 1993–2009) Mihhail Beilinson suri sündmuskohal ning informaatikaõpetaja Sergei Sumin sai raskelt vigastada. Sumin on praegu ravil Tallinna Mustamäe haiglas ning tema seisund on arstide sõnul stabiilne.

Eesti Juudi kogukond ja juudi kooli kollektiiv mälestavad sügavas leinas neile lähedast inimest, kes juhtis õppeasutust alates 1993. aastast, vahendas ERR Novosti.

Mihhail Beilinsoniga saab hüvasti jätta 25. juunil kell 12 Tallinna Juudi kooli aulas.

Matusetalitus toimub Tallinnas Rahumäel asuval juudi kalmistul kell 15.

Gossip avaldab sügavat kaastunnet Eesti Juudi Kogukonnale, Tallinna Juudi Kooli kollektiivile, sugulastele ning lähedastele Mihhail Beilinsoni enneaegse lahkumise puhul.