Särtsakas Angelika Larkina on töötanud baari erialal alates 2000. aastast. Oktoobris osales ta Eestis esmakordselt toimunud Bacardi Legacy Competition 2014 Eesti regiooni võistlusel ja saavutas koha 3 parima hulgas, kes hakkavad esindama oma kokteili 20. veebruaril 2014 Baltikumi regiooni finaalis. Võistlus toimub Leedus Vilniuses ja sellel osaleb 3 eestlast, 4 leedukat ja 3 lätlast. Võitja pääseb edasi ülemaailmse võistluse finaali ehk Bacardi Legacy Global Competition 2014.

“Võistlus erineb teistest baarmenite võistlusest selle poolest, et 3 kuu jooksul (november – jaanuar) tuleb oma kokteili võimalikult paljudes kohtades ja kanalites tutvustada. Teha kokteilikoolitusi ja esitlusi, saada kokteil sisse erinevatesse joogikaartidesse, teha kokteil nähtavaks veebis ja pressis,” räägib Larkina Ohmygossip.ee’le.  Hakkaja naine on võidu nimel kõvasti pingutanud — teinud tutvustavaid koolitusi ja surunud kokteili mitmetesse Eesti baaridesse müüki ning loonud ka kodulehe “Bacardi Legacy Under the Clouds Facebookis.

“Minu eesmärk on teha nii palju kui võimalik ja rohkemgi veel, et saada selle kokteiliga edasi rahvusvahelisele finaalvõistlusele Bacardi Legacy Global Cocktail Competition 2014,” räägib naine ning lubab Facebooki lehel kõiki toimuvaga kursis hoida.

“Kokteili tutvustamise edukuse järgi hinnatakse võistlusel ka kokteili arengupotentsiaali – kas kokteilil on edaspidi võimalus saada kuulsaks, populaarseks ja klientide poolt armastatud joogiks,” paljastab Angelika võistlusreegleid.

Angelika kokteili retsept: Under the Clouds
4cl Bacardi Superior heledat rummi
1 cl Martini Rosato vermutit
2 cl Gustav Arctic Cloudberry (muraka) likööri
3 bl (baarilusikat) suhkrusiirupit
1 cl värsket laimimahla
2 tk apelsini koort (6-8 cm)

Serveerimisklaas: Cocktail e. Martini klaas

Kokteili valmistamine: Valada kõik koostisosad eelnevalt jahutatud sheikerisse, mis on täidetud jääkuubikutega vähemalt kolmveerandi ulatuses. Samuti lisada sheikerisse 1 apelsinikoore viil (ilma valge osata). Sheikida korralikult ja topeltkurnata eeljahutatud serveerimisklaasi.