Tartu Ülikoolis toimub rahvusvaheline keelekonverents „10th Nordic Conference on Bilingualism“, kus käsitletakse paljusid kakskeelsusega seotud aspekte erinevates maades ja kultuurides. Konverentsi põhiteemad on mitmekeelsus ja identiteet, teise keele omandamine, mitmekeelne haridus, keelepoliitika ning tõlkimine, teatab Tartu Ülikool.

1976. aastal esimest korda toimunud Põhjamaade kakskeelsust käsitlev konverents on järjekorras juba kümnes. Tartu Ülikoolis ja Eestis toimub konverents esimest korda. TÜ õppeprorektori ja keeleteadlase Birute Klaasi sõnul on juubelikonverentsi korraldamisõigus Tartu Ülikoolile suureks tunnustuseks, sest tegemist on Põhjamaade kõige esinduslikuma mitmekeelsust käsitleva konverentside sarjaga.

„Õigupoolest kuulume me ju ajalooliste kultuurisuhete, teadusliku profiili ja lähenemise poolest samasse piirkonda, samuti on mitmekeelsusuuringutel Tartu Ülikoolis pikad traditsioonid,“ rääkis Klaas.

Konverentsil peetakse kahe päeva jooksul 46 ettekannet, ettekannetega esinevad 13 riigi keeleteadlased. Plenaarettekannetega esinevad professor Jyrki Kalliokoski Helsingi Ülikoolist, professor Peeter Torop Tartu Ülikoolist ning professor Tatiana Chernigovskaya Peterburi Riiklikust Ülikoolist.