“Iga aasta võiks olla inimese elus õnnelik ja rõõmuderohke. See tähendab, et positiivne peaks ületama ebaõnnestumised ning kehvemad hetked. Aastalt 2014 soovin endale ja lähedastele ikka head tervist, mis on kõikide asjade ja tegevuste alus. Loodan, et sellest aastast saab ka läbimurde aasta ansamblile,” räägib Kalev Tilk Ohmygossip.ee’le.

Kalev Tilk, mida põnevat meenutaksite eelmisest aastast?
Möödunud 2013. aastat võib iseloomustada taaskord positiivsete tunnetega. Eelkõige ikka seotud pisikeste arengutega igapäevases pereelus kui ka ansambel Parvepoisid tegevuses. Aasta oli täis toredaid esinemisi, mis näitasid, et ansambel on tõusuteel. Järjest rohkem inimesi on meid avastanud ning saanud aru, et kui tahetakse korralikku pidu, siis peab kohal olema.

Kus ja kuidas veetsite jõulupühad ja aastavahetuse?
Aastalõpu tegemisi oli päris tihedalt. Ennekõike esinemisi täis ja loomulikult ansambel Parvepoisid olid need, kes pidevalt rahvast lõbustamas. Jõulupühade ajal sain ka kõikide oluliste ja lähedaste inimestega korraks koos olla.

Milline soov on teil alanud aastaks?

Iga aasta võiks olla inimese elus õnnelik ja rõõmuderohke. See tähendab, et positiivne peaks ületama ebaõnnestumised ning kehvemad hetked. Aastalt 2014 soovin endale ja lähedastele ikka head tervist, mis on kõikide asjade ja tegevuste alus. Loodan, et sellest aastast saab ka läbimurde aasta ansamblile. On veel mitmeid salasoove, mida siinkohal välja ei too.

Kuidas on läinud ansamblil “Parvepoisid” ning kus ja millal võib teid esinemas näha?

Peab ütlema, et ansambel Parvepoisid on saanud rõõmustada terve 2013 aasta. Oleme teinud mitmeid uusi lugusid, mis on jõudnud laiemalt publikuni, nii YouTube kui ka raadiokanalite kaudu. Eriti rõõmustab meid see, et oleme suutnud oma uute lugudega rõõmustada paljusid inimesi, kes meist varem võib-olla niipalju ei teadnudki. Ja muidugi kõige toredam on see, et oleme saanud palju esineda ning koos pidulistega korralikke tantsuõhtuid maha pidada.

Kas olete ka uusi laule salvestanud ning ehk annate ka uue plaadi välja?
Töö uute lugudega käib iganädalaselt. Loomulikult ei jõua need kõik nö stuudiovalmis, vaid paljusid neist kuuleb ainult meie esinemistel. Kui rääkida ansambeli nimest, siis saab see juuni algul 2014 juba 10 aastaseks. Nimelt alustasid Parvepoisid stuudioprojektina 2004. aastal ning ei olnud tegelikult kunagi mõeldud live’is esinema. 5 aasta jooksul sai tehtud 7 plaati ning lugusid ilmus ligi 27. kogumikul. Aga suure nõudluse tulemusena alustasime avalike esinemistega 2010. aasta jaanuaris. Seega võib suve algust tähistada väikese juubeliga. Ma ei ole veel otsustanud, kas teeme kevadeks CD. Aga võib-olla siiski.

Milline on teie lemmikvärv ja kas riietate ennast ka vastavalt sellele?

No jah, see on nüüd selline küsimus, millele saan vastata niimoodi. Lapsena ma arvasin, et peab ju olema mingi lemmikvärv, sest seda ju ikka küsitakse. Valisin selleks sellise kevadise rohelise värvi. Tõenäoliselt olen inimene, kellele meeldivad igasugused algused, noorus ja asjade arengud, siit siis see värvivalik. Ja loomulikult on kevad ning suvi minu jaoks konkurentsitult aastaaegade topis esikohal. Aga värvivalikutest niipalju, et värvid võiksid omavahel hästi sobida. Seega saan öelda, et minu lemmikvärviks on värvide kombinatsioonid, mis tekitavad omavahel mõnusa terviku ja annavad siis soovitud efekti, mis sobib siis hetkel vajalikku keskkonda, vastab olustikule ja vajadustele.

Kas teil on olemas ka lemmiktoit ning ehk annaksite mõne hea toidu tegemise retsepti?

Toidust rääkides pean ma ütlema, et ma gurmaan ei ole ja lemmiktoit puudub. Toit võiks olla mitmekesine. Üldiselt proovin, vähemalt üritan, toituda enam-vähem tervislikult ning teen seda suhteliselt ebaregulaarselt. Kuna mu graafik on hüplik, mis ei võimaldagi pidevalt oma toidukordi jälgida, üritan süüa siis kui kõht tühi. Toidu tegemine ei ole minu puhul kõige tugevam külg. Ja seda põhjusel, et minu jaoks on muusikaga tegelemine oluliselt tähtsam. Kuna olen mingil määral maksimalist, siis tean, et head tulemust saavutades, peab selleks ka aega leidma. Nii olengi aja panustamise jaotanud niimoodi, et põhiline vaba aeg läheb muusikale ja täpselt niipalju kui vaja kulutan aega söögi valmistamiseks.

Millised on plaanid aasta esimeseks pooleks?
Ansambli tegevust silmas pidades ikka edasi, uued lood, palju esinemisi ning rohkem tuntust. Ja loodan, et näeme oma kontsertidel ühe rohkem ja rohkem publikut. Need kes siiani käinud, on ikka kiitnud.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Inimesed võiksid rohkem panustada enda hobidele ja seeläbi tunda ennast õnnelikemana. Ma tean ühte väga lahedat ajaveetmise võimalust ja hobi. See on looduses viibimine just veekogul kala püüdes. Nimelt on üks Parvepoiss – Rain Kõrbe, kes on andekas muusik ning mehise häälega laulumees ka tõeline looduse ja parvetamise fänn. Nimelt teeb ta huvilistele kalastusretki, mille käigus saab inimene reaalse elamuse osaliseks. Saab tunda, mis tunne on ise kala kinni püüda ning kõike seda just kauni Eestimaa looduse keskel. Kes sellise ajaviitmise vastu rohkem huvi tunneb, võiks temaga ühendust võtta. Infot leiab esialgu facebookist, lehelt RK Fishing. Ta on väga lahe sell ning ma arvan, et paljud inimesed, kes koos Rainiga kalale lähevad, saavad endale väga põneva hobi ning hea enesetunde pealekauba.