Pühapäeva õhtul toimunud saate “Eesti otsib superstaari” esimeses finaalis ei saanud EMT kliendid oma lemmikutele poolthääli anda, sest valitud number andis vastuseks veateate “number ei ole kasutusel”. Vältimaks pisemaidki kahtlusi tulemuste õigsuses otsustas TV3, et avafinaalist välja langenud Anne Arrak jätkab saates.

Eile õhtul ei töötanud EMT võrgus “Eesti otsib superstaari” hääletusnumbrid (need numbrid, millele helistada), sest andmeid sisestanud töötaja vea tõttu oli valesti sisestatud ajaline periood ehk kuupäevad, mil numbrid pidanuks avatud olema. SMS-i saatmise numbrid olid avatud ka EMT võrgus ning sõnumeid saata said ka EMT kliendid – see ning paljudes kodudes olemas olev lauatelefonilt helistamise võimalus andis enamikule hääletada soovijatest siiski võimaluse oma hääl anda.

EMT palub vabandust helistada püüdnud klientide, saate korraldajate ja saates osalejate ees ning teeb kõik, et selliseid vigu edaspidi välistada.

“TV3 otsustas, et Anne jätkamine on õiglane, sest finalistide vahel käib väga pingeline rebimine ja iga televaataja hääl on otsustava väärtusega,” ütles TV3 programmijuht Leho Verk. Vergi sõnul langeb eeloleva pühapäeva teises finaalsaates välja kaks vähem hääli saanud osalejat.

Annele tekitatud moraalsete üleelamiste eest kingib EMT lauljannale sülearvuti.

Tele-A/Telejazzi SMS-hääletus toimis tõrgeteta ja kõik, kes soovisid hääletuses osaleda, said seda teha kas SMS-ga või helistades.

“Eesti otsib superstaari” on TV3 eetris neljapäeval kell 20.00 ja pühapäeval kell 20.30.