“Kõige tähtsam minu jaoks möödunul aastal oli abiellumine inimesega keda armastan ja kes mind armastab. Õnn on jälle õue peal ja olen rõõmus igas mõttes. Õnn, rõõm ja hingerahu on ka tervisele parim ravim – olen tervem kui kunagi varem,” räägib õnnest särav Riho Rõõmus Ohmygossip.ee’le.

Tallinna Lauluväljaku direktor Riho Rõõmus, mida põnevat meenutaksite eelmisest aastast?
Kõige tähtsam minu jaoks möödunul aastal oli abiellumine inimesega keda armastan ja kes mind armastab. Õnn on jälle õue peal ja olen rõõmus igas mõttes. Õnn, rõõm ja hingerahu on ka tervisele parim ravim – olen tervem kui kunagi varem. Ühesõnaga, soovitan kõigile – tehke oma süda lahti, leidke endale õige inimene ja olge õnnelikud ja rõõmsad.

Mida huvitavat tooksite välja eelmisest suvest?
Möödunud aasta ja suvi olid Lauluväljakule väga töised. Ürituste/kontsertidekorraldajad on muutunud julgemaks, turule on tulnud uusi tegijaid. Vanad tegijad proovivad jälle kätt …. Tõsi, mitte kõik asjad ei õnnestunud. Näiteks oli mul kahju Rock Summerist. Seda valmistati ette südamega, korraldati korrektselt, aga ju siis see nostalgia-festival jäi noortele võõraks ja vanadele jällegi kalliks.

Õllesummer tõestas ennast taas kindla turulpüsijana – hea asi, hästi tehtud ja eestlastele vastuvõetava hinnaga. Idee töötab ja äriplaan on õige.

Uue tulijana startis Tallinn Star Weekend. Ambitsioonika punase vaibaga lava ees ja super VIP sektoritega korraldati Jose Carrerase ja Elton Johni kontserdid. Selline glamuurse õhkkonnaga kontsert-festivali formaat on eestlastele esialgu võõras, aga siiski täiesti toimis. Tegelikult oli näha, et publik nautis suvel Lauluväljakule tulemist pikkades kleitides ja smokingutes. Sellel festivalil on kindlasti plaan jätkata.

Kuidas meenutaksite Tallinna Lauluväljakul toimunud Robbie Williamsi kontserti ning kas oskate öelda sedagi, et kes soovitas Robbie Williamsil öelda rahvale, et “mul on suur noku”?
Aasta nael oli muidugi Robbie Williamsi kontsert ja filmisalvestus. Kontsert ise oli soe, südamlik, mänglev ja efektne suur-show. Aga kogu selle ettevõtmise turunduslik väärtus Eestile ja eestimaalastele oli kümneid kordi suurem. Vot sellisel kujul tehtud teole võib öelda – see on rahvusvahelisel tasemel turundus. Vennad Rebased tõestasid taas, et on eesti juhtivad show-ärimehed. Robbie kontserdi salvestus on ka kena kingitus ükskõik kellele maailmas.

Kelle käest Robbie eestikeelseid sõnu õppis, seda ma ei tea. Aga see, et ta oskab laval olla vajadusel ka „poisikeselik süüdimatu vembumees“, see on kõigile teada. Selline Robbie lihtsalt on.

Milline on teie lemmikvärv ja kas te riietate ennast ka vastavalt sellele?

Mulle meeldib ilus punane värv ja ikka üritan midagi punast selga panna kui õnnestub: T-särgi, pintsaku … Muidugi mulle tegelikult meeldib ka nn. „universaalne“ must.

Milline on teie lemmiktoit ja kas teete ise süüa, või teeb abikaasa?
Kõige paremad toidud on need, mida teeb minu abikaasa Kadri. Tal on mingi salajane oskus teha väga häid kastmeid. Ise ta küll väidab, et saladust pole, pea-asi, et kasutatakse rammusat koort. Ja et kõike praetakse võiga …. Aga, no ma ei tea. Igatahes tema toidud on paremad kui teistel. Ise ma eriti süüa teha ei oska. Aga võib olla pigem ei viitsi. Pealegi minu oskused ei suuda võistelda Kadri oskustega. Mis ma ikka toitu narrin või rikun.

Kas ostate toidukraami kõik endale kauplusest turult, või kasvatate ise ka midagi ja käite ehk metsas seenel- marjul?

Toiduasjad ostame ikka poest. Ega Tallinnas vist ei ole suur saladus, et parimad toiduained, eriti kalad, saab Stockmannist. Turul võiks tihedamini käia, suvel ikka käime Nõmme turul. No ja osa häid toiduaineid saab emade-isade-sugulaste-sõprade käest, kes elavad maal ja kasvatavad ise. Meie elukohast sõidab iga nädalalõpp läbi ka kalamees, kes müüb värsket omapüütud kalu – koha, lesta, suitsuangerjat jms.

Kus ja kuidas te veetsite oma jõulupühad ja võtsite vastu alanud aasta?

Jõulud olime sellel aastal oma kõige lähematega koos meie kodus. Ka aastavahetuse otsustasime kodus olla. Meil on ka kahekesi koos olles nii mõnus ja tore, et ei kipugi tingimata suurde pidusse. Kuigi ka pidutseda on vahelduseks tore. Ikka käime pidudel ja vastuvõttudel – tahad ju teisi näha ja ennast näidata, ilusad riided selga panna ja midagi head süüa, häid artiste kuulata. Nii et – ikka tuleb ennast tuulutada ja seltsielust osa võtta.

Milline on teie soov alanud 2014. aastaks?
Uueks aastaks soovin kõigile õnne, rõõmu ja hingerahu. Siis läheb ka tervis paremaks. Ja ärge kedagi kadetsege. Ja katsugem üksteist rohkem mõista, mitte lihtsalt kohe hukka mõista.

Millised põnevad üritused on tulekul Tallinna Lauluväljakul?
Järgmise aasta suurim sündmus Eestile ja eestlastele üldse on muidugi Laulu- ja Tantsupidu. Aga Lauluväljakul tuleb ka mitmeid suuri meelelahutus üritusi, festivale, kontserte. Kõiki nimesid hoitakse esialgu saladuses. Aga eks need saladused ja nimed hakka varsti „läbi lekkima“. Nii et, jälgigem reklaame.

Meedias teatati, et vanemas eas inimesi ei soovita Laulupeole kaasa lööma ja sel teemal on oma arvamust avaldanud ka presidendiproua Ingrid Rüütel. Kuidas teie seda kommenteeriksite?
Laulupeo korralduslikku poolt ja sisulisi otsuseid Lauluväljak ei kommenteeri ega arvusta. Samuti teeme teiste üritustega. Korraldajad peavad andma rahvale ja osavõtjatele ise selgitusi – nemad teavad, mis ja miks. Aga isiklikult arvan, et see on muidugi tore, et kõik tahavad Laulu- ja Tantsupeost osavõtjatena kaasa lüüa. Mitte olla lihtsalt pealtvaatajad.

Ja veel sellel teemal – endiselt on kinnises ringis arutelul teema uue Tantsuareeni rajamisest Tallinna Lauluväljakule. See oleks võimalik, see ei oleks eriti kallis ja ka selle hilisem pidamine ei ole kallis. Tantsurahvas vajab seda väga ja ootab poliitilist otsust. See Tantsuväljak arendaks edasi ka meie Lauluväljakut. Kasu on mitmepidine.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?
Ütlen, et järgmine aasta tuleb ilus ja tore. Ise peab sellesse uskuma ja selle nimel ka natuke pingutama. Niisama sülle ei kuku midagi.