Hiljuti kodumaad külastanud eksmiss ja lauljatar Eha Urbsalu (38) lindistas Eestis uue laulu “Ma soovin sul olla truu”. Ehk ennustab laulu pealkiri Eha eneseotsingutele õnnelikku lõppu – naine soovib juba lähitulevikus paikseks jääda ja perekonna soetada, kirjutab ajakiri Naised.

Sellest sügisest on Eha taas tudeng. Enese koolitamine oli tal harjumuseks juba üheksakümnendate aastate algusest, mil ta Ameerikasse läks. “Ainult et tol ajal ma kolisin tihti. Iga kord kui kusagile kolisin, võttis kohanemine enam-vähem pool aastat aega. Uues kohas otsisin üles lähima kooli ja võtsin jälle paar kursust,” kõneleb Eha, kes on õppinud arvutiasjandust, muusikateooriat ja laulmist, aga ka marketingi, majandust ja koguni toitumisteadust.

“Iga kord mõtlesin, et sel korral jõuan diplomini. Aga siis tuli jälle elumuutus ja kolimine,” tõdeb Eha. “Ma ei uskunud kunagi, et jään oma elus nii kaua modelliks. Alati arvasin, et see on ajutine. Juba 26aastasena mõtlesin, et olen modellitööks liiga vana, kooli aga läheb ju alati vaja, et normaalset tööd saada.”
Sel sügisel on Eha asunud õppima akadeemilist kirjutamist ja kultuurikommunikatsiooni. Esimesed neli nädalat on tulemusi andnud – muu hulgas sai Eha teada, kui palju vigu ta ikkagi kirjutades teeb! “Arvasin, et kirjutan hästi, aga esimesed tööd tulid ikka väga punasena tagasi,” naerab naine. Muide, sedakorda valis ta e-ülikooli, mis on Ameerikas äärmiselt populaarne õppevorm. “See on minu jaoks sobivaim, sest reisin palju ringi ja elan korraga nii New Yorgis, Miamis kui ka Eestis ja veel mitmes muus kohas,” leiab Eha, kes iga päev koolimajas loengutes-seminaridel käia ei saa. “Ainult et suhelda tuleb ikkagi hirmus palju – selleks et koolis ikka aru saadaks, et teed oma tööd ise. Kokkuvõttes võtab see rohkemgi aega kui kohaleminek.”

Samuti rääkis Eha, et ta soovib väga last saada ja mida rutem, seda parem!

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Naised