Brooke Greenberg on 16 aastane, kuid näeb välja kui väga väike laps. Ta on 76 cm pikk ja kaalub 7,2 kilo. Arstide jaoks on ta meditsiiniline ime ja võib aidata avastada igavese nooruse saladuse. Ise käitub ta kui tavaline teismeline, käib koolis ja armastab shopata ja veedab koos teiste endavanustega aega kaubanduskeskustes, vahendab Ekspressen.

Brooke´i vanemad, Howard ja Melanie, said varakult aru, et nende kolmas laps oli teistsugune. Nad läksid koos väiksekesega arsti juurde, kes aga mingit diagnoosi panna ei osanud. Peale pöördumist erinevate arstide poole, polnud neil ikka veel mingit vastust. “Me oleme kohtunud sadade arstidega,” ütleb isa Howard prantsuse nädalalehele Paris Match.

Brooke´i esimesed eluaastad olid rasked. Teda tabasid erinevad haigused, mis olid ebatavalised beebi jaoks ja ta pidi tihti haiglas olema. Ta sai seitse maohaava ja langes koomasse pärast ajukasvajat. Vanemad arvasid, et lõpp on lähedal ja tellisid kirstu. Siis aga sündis ime: kahe nädala pärast ärkas Brook ülesse.

Brooke elab perekonna villa keldris Baltimore´s USA idarannikul. Vaatamata oma beebilikule välimusele, on ta käituma hakanud nagu tavaline teismeline. Paari aasta eest hakkas ta tujukaks muutuma, nagu on omane temavanustele. “Tal on 16 aastase tüdruku temperament. Tal on nii head kui halvad päevad. Aeg-ajalt käivad tal peal vihahood, vahel on ta rahulik ja siis ta naerab. Ja ta armastab shopata. Reede õhtuti kui me läheme kaubanduskeskusesse, tahab ta ainult shopata. Täpselt nagu tavaline teismeline,” ütleb ema Melanie.

Intellektuaalselt ei ole Brooke jõudnud 16 aastase tasemele. Peale kooli on tal kombeks vaadata animeeritud komöödiaseriaali SpongeBob SquarePants. Tema lemmikmuusikuteks on Michael Jackson ja Bee Gees. Howard usub, et tema tütar on meditsiiniline ime: “Ta kannab endas saladust. Kui keegi oskab selle mõistatuse lahendada, siis tähendab see suurt sammu inimkonna jaoks.”

Bioloog Richard Walker, kes on Brooke´i viimase nelja aasta joksul jälginud, on arvamusel, et Brooke´il on üks vale geen. Kolme kuu jooksul loodab ta saada kätte analüüside vastused, mis tema oletusel võivad lahendada igavese nooruse saladuse. “Tulemused võivad ehk anda vastused küsimustele, mis on sama vanad kui inimkond: miks me vananeme? miks me sureme? kas surematus on võimalik?” ütleb Richard Walker.