“Arvan, et meil kõigil on midagi südamel, aga kas saab seda alati välja öelda – kahtlen selles… Kui kõik mis südamel kokku panna üheks suureks sooviks – siis ütleks nii – Püüdke leida elust seda paremat ja helgemat poolt, püüdke teineteist mõista ja üksteisega arvestada! Armastage, hoolige ja hoidke üksteist,” räägib Siiri Känd-Ashilevi intervjuus Ohmygossip.ee’le.

Siiri Känd-Ashilevi, kuidas on möödunud teil käesolev aasta siiani, mida põnevat meenutaksite?
Käesolev aasta, nagu ka kõik eelmised, on möödunud ikka töötähe all. On olnud palju esinemisi ja ka lindistusi. Moodustasin oma manageri abiga uue live-bandi, millega lindistasime 11 uut video materjali, kontsert võttes. Kõiki neid lugusid võib tasapisi näha ka juba Youtube´is. Kevadel toimusid mul väikesed filmivõtted minu tegevusest ja lapsepõlvemälestustest, mis oli väga huvitav ja meeldiv kogemus. Suvel sai käidud esinemas Kesk-Inglismaal. Sügisel alustasin taas uute noorte pop-lauljate koolitamisega oma Estraadikoolis MAESTRO jne… jne…

Kuidas teil suvi möödus?
Suvi on nagu alati Eestimaa suvi, hirmus lühike. Tahaks jõuda palju ja võtta suvest maksimaalselt kõike, kuid paraku saab ta enne kahjuks läbi… Suvi oli täis esinemisi nii Eestis kui ka välismaal. Augustis olin ma kutsutud esinema Kesk-Inglismaale, kaunisse Cattphorpe´i mõisa. Seal toimus väliseestlaste suur rahvapidu ja Eesti Taasiseseisvumispäeva pidulik kontsert-aktus, kus mul oli suur au Eesti poolt olla kutsutud esinema. Seal avanes ka väga meeldiv ja huvitav võimalus esineda koos sealse laste- ja noortekooriga, kus laulsid väliseestlastest lapsed ja noored Inglismaalt, Saksamaalt, Itaaliast ja ka Eestist. Pärast pidulikku osa järgnes tants, kus laulsin ka tantsuks õige mitu tundi ja pidu kujunes väga toredaks ja lõbusaks! Samas sai käidud suvel ka Saaremaal, kohas, kus mu hing ja vaim saab uut elujõudu ja rõõmu ning igal võimalikul hetkel püüdsin puhata ka oma armsas suvilas Vääna-Jõesuus, kus ürgne loodus annab mulle uusi mõtteid, ideid ja pingete langust, et alustada uuesti sealt, kus pooleli jäin.

Milline on teie lemmikvärv ja kas te riietate ennast ka vastavalt sellele?

Jah, mul on olemas oma lemmikvärvid. Mulle väga meeldivad eredad värvid ja lisaks kõik mis sätendab, kuid paraku tavaelus kipun ikkagi kandma musta või valget… Laval aga kindlasti midagi eredat ja meeldejäävat!

Millist toitu teile süüa meeldib ja ehk annaksite ka mõne hea toidu tegemise retsepti?

Mulle meeldivad paljud erinevad toidud, kui nad on maitsekalt valmistatud. Ei saagi üheselt midagi konkreetset seepärast välja tuua… Võibolla siiski tõstaksin esile erinevaid lõunamaa vürtsikaid toite, mis on minu üks nõrkustest. Magusat ma eriti ei söö, kuid samas mulle väga meeldib neid ise küpsetada ja valmistada ja seega pakkuda teistele sellega rõõmu ja maitsenaudinguid. Seepärast annangi praegu just ühe magusa retsepti:
HAPUKOOREKOOK – 100 g võid ( või margariini ) sulatada. Lisada 200 g suhkrut, 200 g keefiri, 2 muna ja 1 tl vanilliini. Kõik segada ja lisada pannkoogijahu või nisujahu niipalju, et tainas muutub hapukoore-paksuseks massiks. Küpsetada ahjus ( 200 kraadi ) u. 20-30 min. Seejärel lasta koogil natuke jahtuda, lõigata keskelt pooleks, niisutada mõne moosiga, siirupi või mahlaga ja määrida hapukoorega, mis on eelnevalt vahustatud suhkruga. Siis kaks poolt kokku ja võib kooki ka pealt määrida hapukoore-suhkru vahuga. Seejärel lasta koogil imbuda vähemalt 2 tundi ( parem isegi kui rohkem ). Soovi korral võib kooki kaunistada, erinevalt võimalustele ja fantaasiale. Ja tegelikult kõige parem hea toidu retsept on – lisada killuke armastust toidule, mida valmistad!!!

Kas olete salvestanud ka uusi laule ning ehk annate ka uue plaadi välja?

Salvestamas käin vastavalt võimalustele. Uue plaadi valmistamine ja lindistamine käib täie hooga, kuid samas ka väikeste pausidega. Jah, uus plaat ja arvatavasti ka 2 uut plaati on planeeritud, valmistamisel ja tulemas. Nad on iseloomult täiesti erinevad, millised – jätan esialgu saladuseks Aga loodan väga, et kauaks nad saladuseks ei jää.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ning aastavahetuseks?

Lähiaja plaanid on ikka ja alati töised ja meeleolukad! Mul on päris palju erinevaid kontserte ja esinemisi ees ja muidugi ka palju muid erinevaid tegemisi. Ka oma vokaalstuudio õpilastega valmistume suureks aastalõpu kontserdiks. Detsembris on palju erinevaid jõulu- ja aastalõpuüritusi ees ootamas… Sellel aastavahetusel esinen oma bändiga Pärnus, ühes SPA hotellis. See on minu jaoks juba 31. aasta, kus aastavahetusel teen tööd ja teen seda rõõmuga!

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Arvan, et meil kõigil on midagi südamel, aga kas saab seda alati välja öelda – kahtlen selles… Kui kõik mis südamel kokku panna üheks suureks sooviks – siis ütleks nii – Püüdke leida elust seda paremat ja helgemat poolt, püüdke teineteist mõista ja üksteisega arvestada! Armastage, hoolige ja hoidke üksteist! Kaunist Jõuluaega teile kõigile soovides, Siiri.