“Sel hooajal, kus ma finalistiks osutusin, saavutasin lõppkokkuvõttes 6. koha. See on ju suurepärane, sest kui nii võtta, siis üle Eesti käisid eelvoorudes proovimas ligi tuhat inimest. See oli üks tähtsamaid aegu minu elus ja igatsen seda siiani. Kahjuks, mulle tundub, et see on ainuke hooaeg, kus oma teed lauljana leidis nii vähe inimesi ja üldiselt suurt tähelendu polnudki. Praegu on kuulda rohkem Taukarist ja Rasmusest, Elinast juba vähem,” räägib Eesti otsib superstaari 2012 finalist Janek Valgepea Ohmygossip.ee’le.

Janek Valgepea, kui noorelt te laulma hakkasite ja milline oli esimene laul, mis avalikult esitamist leidis?
Laulma hakkasin alates 1. klassist, kooli poistekooris. Esimene laul, mis minu poolt avalikult esitamist leidis, oli vist “Piiluri laul”. See oli vist 4-5. klassis, kui ma olin Kuristiku Gümnaasiumi poistekoori solist ja käisime Tartu Karlova Gümnaasiumis koorivõistlusel, kus ma pidingi oma soolot esitama.

Millal ja kuidas teil tekkis soov minna “Eesti otsib superstaari” saatesse ning kuidas seal osalemist praegu meenutaksite?

Soov minna saatesse “Eesti otsib superstaari” tekkis veel 2009. aastal, siis kui oli Oti võiduaasta, vaatasin seda saadet kriitiliselt ja plaanisin ka tulevikus saatesse minna. Alguses läksin saatesse neljandal hooajal, 2011. aastal, siis, kui Liis Lemsalu võitis. Eelvoorust sain kolme Ja-ga edasi ning pääsesin teatrivooru lõppvooru, kus stuudiovooru pääsemisest piisast vaid hästi esitatud soololaulust. Valisin tol hetkel pakutavatest varjantidest Koit Toome laulu “Mälestused” ja edasi kahjuks ei saanud. Arvan, et viga oli loos. Mäletan veel, et lootust andis see, kui Maarja-Liis kommenteeris: “Janek, sa laulad hästi, aga täna sa ei näidanud ennast piisavalt hästi, et järgmisesse vooru pääseda”. See motiveeris ja andis lootuse, et võib ju järgmine kord veel proovida. See konkurss on kindlasti üks mu tähtsamaid hetki elus, meenutan seda heade mälestustega.

Kuidas teil seal saates läks ning kes kaasvõistlejatest praegu lauljana töötavad?

Sel hooajal, kus ma finalistiks osutusin, saavutasin lõppkokkuvõttes 6. koha. See on ju suurepärane, sest kui nii võtta, siis üle Eesti käisid eelvoorudes proovimas ligi tuhat inimest. See oli üks tähtsamaid aegu minu elus ja igatsen seda siiani. Kahjuks, mulle tundub, et see on ainuke hooaeg, kus oma teed lauljana leidis nii vähe inimesi ja üldiselt suurt tähelendu polnudki. Praegu on kuulda rohkem Taukarist ja Rasmusest, Elinast juba vähem. Aga ma siiralt loodan, et keegi neist leiab oma koha vähemalt Eesti muusikas, sest mingisugune alus on neil juba olemas.

Milliseid ameteid te olete pidanud ja millist tööd te praegu teete?

Siiani olen olnud vaid klienditeenindaja ja hotelli administraator. Hetkel töötangi administraatorina samas hotellis, kus me kõikide finalistidega elasime mitu kuud.

Millist muusikat te ise kuulate ning kes on teie lemmikud?
Ma kuulan erinevat muusikat, see sõltub meeleolust. Vahepeal, kui tundub, et tulevikus midagi väga selget ei paista, siis kuulan inspireerivaid laule. Lauljad, keda hetkel kõige rohkem kuulan on Jessie J, Loreen, One Republic, James Morrison.

Milline raadiojaam kuulub teie lemmikute hulka?

Kahjuks ma ei kuula raadiot üldse.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja aasta lõpuks?
Aasta lõpuks on plaanis hästi ettevalmistuda ülikooli eksamiteks ning salvestada paar lugu, millega võiks vaikselt proovida esinema hakata.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Kas mul on midagi ka südamel? On tõesti. Ma soovitan selle lingi (http://janekvalgepea.blogspot.com/2013/11/aitah-elina-born.html ) panna, ehk kellegil on huvitav lugeda sellest juhtumist, luban väga põnevat asja!