“Kuni viimase ajani ei ole mul mõttes olnud midagi salvestada. Nüüd aga on asjad pisut muutunud, ma ei tea, on see siis mingite kosmosest püütud signaalide mõju (nali!) või on see midagi muud, igatahes on tõenäoline, et midagi salvestan,” räägib muusik ja laulmisõpetaja Novella Hanson Ohmygossip.ee’le.

Novella Hanson, kui noorelt teil tekkis huvi laulmise vastu ja milline oli esimene laul, mida raadiost mängiti?
Laulmise vastu hakkasin huvi tundma ehk 7. klassis, kuid muusika paelus mind juba kaugelt enne kooliaega.

Esimene laul, mille ma raadios salvestasin, oli spetsiaalselt Uno Naissoo poolt mulle kirjutatud “Ma tulen ja lähen”.

Kas teil on ka mõni plaat lauludega ilmunud?
Jah, olen ühe väikese neljaloolise plaadi välja andnud, oletan, et see oli 80.-ndate alguses. Mul endal ei ole seda plaati vist enam alles, aga tütar on Eesti Raadio arhiivist kõik minu lauldud lood kokku kogunud, nii et need on mul olemas.

Kas on lootust, et lähemal ajal salvestate ka mõne uue laulu?
Kuni viimase ajani ei ole mul mõttes olnud midagi salvestada. Nüüd aga on asjad pisut muutunud, ma ei tea, on see siis mingite kosmosest püütud signaalide mõju (nali!) või on see midagi muud, igatahes on tõenäoline, et midagi salvestan.

Nimetage palun kolm tuntuimat laulu oma repertuaarist läbi aegade?

Kõige tuntumad lood minu repertuaarist? Ausalt öeldes mul polegi nagu repertuaari praegu, ma ju ei laula. Aastaid tagasi esinesin aga džässistandarditega, sealt võis iga lugu kellelegi tuntud olla.

Teist pole juba mõnda aega midagi meedias kuulda olnud, millega te igapäevaselt tegelete?

Igapäevaselt olen seotud tööga Tõrva laulustuudios, kus mul on kümme last, keda juhendan, kellele kirjutan laule eesti luuletajate sõnadele.

Teie perekond ja lapsed?

Minu perekond on minu lapselapsed! Aga nende pere on nende ema ja isa.

Millist muusikat te ise kuulata armastate ja kes on teie lemmikud?

Tuleb nii välja, et muusika huvitab mind endiselt. Viimasel ajal olen avastanud nii head muusikat ja muusikuid, et lemmikute nimekiri muudkui täieneb. Erit palju on selles nimistus insrumentaliste ja instrumentaalmuusikat. Ikka suunaga džässi poole. Bob James näiteks, klahvpillimängija.

Millist raadiojaama teile kuulata meeldib ning millised saated teleekraanilt kuuluvad teie lemmikute hulka?
Raadiot ma eriti ei kuula. Televiisorit palju ei vaata. Kui üht saadet nimetada, siis oleks see “Osoon”. Suurepärane ja vaimukas saatejuht, mõtted, mis midagi tähendavad ja sisu, mis harib.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Olen saanud oma elu elada nii, nagu olen tahtnud, mis mu südant siis vaevaks? Midagi kindlasti on, aga see ei ole nii selgepiiriline ja las ta jääb minuga.