ETV tervisesaate “Retseptita” juht Katrin Väli ütleb, et on kogu aeg tervisesaadete fänn olnud ja ka tema ametid – treener ja kosmeetik – nõuavad selle teemaga kursis olemist, kirjutab teleajakiri Nädal.

“Ühes esimestest saadetest tutvustasin uut raamatut „Vähi vastu”, mille autor on prantsuse arst David Servan-Schreiber, kes ise on põdenud vähki. Ta kirjutab, kuidas vähk tekib ja kuidas selle vastu on võimalik võidelda. Sain teada, et stress on väga suur vähi teket soodustav faktor. Meeleseisund tuleb korrastada ja füüsiline aktiivsus on väga oluline, sest rasvkoes tekivad ikkagi pahad ained, mis soodustavad vähi teket,” kirjeldab Katrin Väli elamusi seoses saatega.

Katrin armastab ka ise tervislikke eluviise. “Olen kogu elu tervislikku eluviisi armastanud, sest see on minu jaoks loomulik. Siiski nädalas ühe päeva, enamasti laupäeva või pühapäeva, olen jätnud täielikult vabaks, et siis sõprade või perekonna seltsis süüa, mida iganes soovin. Samuti ei tee ma sel päeval trenni. See ei tähenda aga, et ma muul ajal olen kuidagi stressis toidu või töö pärast. Asi on lihtne, minu ametid, mida ma väga naudin, nõuavad palju energiat ja head tuju inimestega suhtlemisel. Ebatervislik toit aga teeb mind uniseks ega anna ka vajalikke vitamiine ja muud vajalikku organismile.”

Retseptita” saate autorit Tiina Parki tunneb Katrin juba 11 aastat. “Tutvusime ühel missivalimisel, mida ta korraldas. Oli tol ajal suur au see kuulsa seriaali järgi nimetatud Miss Santa Barbara võistlus võita ning auhinnareisile Floridasse sõitsime koos tema ja kaameramehe Koljaga, kes ka “Retseptita” saateid filmib. See on muide üks toredamaid kaameramehi, kellega on au olnud koos töötada, ta on hästi rahulik, kannatlik ja lõbus. Ühesõnaga, vana punt sai jälle kokku.”

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirjast Nädal