Homoseksuaalsed paarid tohivad oma abielu sõlmida Rootsi kirikus. Selle otsuse langetas Rootsi Kirikunõukogu täna, kirjutab Aftonbladet.

Otsus, mis põhineb kiriku juhtkonna poolt tehtud ettepanekul, tähendab, et kirik ka tulevikus viib läbi laulatusi, olgu siis tegemist heteroseksuaalse või homoseksuaalse paariga. Küsimus muutus aktuaalseks kui riksdagen kinnitas uue abieluseaduse, mille kohaselt abielluda tohivad mees ja naine, naine ja naine ning mees ja mees. Sellega seoses kaotas kehtivuse endine eriline partnerlusevorm homoseksuaalsetele inimestele.

Juba varem on Rootsi kirik öelnud jaa samast soost inimeste ametlikule partnerlusele. Tänasel koosolekul otsustati suure enamusega, et Rootsi kirik taotleb ka edaspidi õigust samast soost inimesi laulatada. Samuti tehakse muudatusi kiriku eeskirjades, mille kohaselt samast soost paar saab kirikus abiellu astuda. Vastava otsuse kohaselt alustatakse sellega juba 1-l novembril. Pärast ajaloolise otsuse vastuvõtmist lõppes koosolek lühikese aplausiga. Kohe pärast seda algas pressikonverents, millest teiste hulgas võttis osa ka Rootsi peapiiskopp.