Modell Lilian Lõhmus on alati olnud kadestamisväärselt sale ning heas vormis. Buduaar uuris Liliani käest, mis on tema saleda keha saladus – kas ta peab oma vormi säilitamise nimel vaeva nägema või on tegu heade geenidega?

“Kõige rohkem pean olema tänulik siiski geenidele, mis lubavad mul absoluutselt kõike süüa ja säilitada seejuures kõhn siluett. Siiski peenike ei ole minu jaoks sama, mis vormis keha,” nendib ta. “Trenni teen suhteliselt ebaregulaarselt, mõned kuud on suur tuhin peal ja kui see üle läheb, siis pean kogu motivatsiooni mängu panema, et end liigutama sundida. Toitu valin vaid isude järgi, kuid õnneks on mu maitsemeel tänaseks päevaks piisavalt arenenud ja näiteks kiirtoitu ma ei söö. Samuti proovin oma valikutes eelistada kala ja linnuliha, seda puhtalt hea kerge enesetunde eesmärgil. Ideaalis sooviksin olla taimetoitlane, kuid mereandidest lihtsalt ei suuda loobuda,” tunnistab Lilian.

Kuid mis on see söök, millest Lilianil kunagi isu täis ei saa? “Olles suur Vahemere köögi fänn, siis ka kodus valmistatavast toidust on suur osakaal mereandidel, erinevatel värsketel salatitel ning aeg-ajalt ka pastaroogadel. Kõige enam armastame elukaaslasega valget kala ja eriti soolas küpsetatuna. Mingisugust salaretsepti mul ei ole ja toiming on lihtne – ahjuvormi panna mõnesentimeetrine kiht meresoola, sellele asetada puhastatud meelepärane valge kala (1 kala = 1 inimene). Kala tuleks üleni matta soola alla (1 kalale läheb vähemalt 1 kg meresoola). Soolale tuleks piserdada vett ning kogu kupatus panna umbes pooleks tunniks 200-kraadisesse ahju. Soolas küpsetamine hoiab kala mahlasena ja annab täpselt paraja hea maitse. Ahjust võttes tuleb kivistunud sool ettevaatlikult purustada ja kala liha kohe eemaldada. Kõrvale sobivad imehästi juurviljad – kas aurutatuna või hoopiski minu lemmiku ratatouille’na! Bon appetit!