Paljutähenduslikku pealkirja „Kuidas rikkaks jääda?“ kandev kriminaalromaan on triloogia teine osa ning ühtlasi järg möödunud aastal raamatumüügi edetabelite tippu tõusnud hittromaanile „Kuidas rikkaks saada?“, mille kaasautoriks oli teatavasti suurärimees Urmas Sõõrumaa.

Üdini ausalt ja reaalsust vähimalgi moel ilustamata paljastab raamat meile läbi varem kirja panemata elunäite, et kiire rikkuse taga ajamine on kõige ohtlikum sõltuvus, mida narkootikum raha meis salakavalalt tekitab.

Allan Keian, miks valisite esikaanele just Liis Lemsalu?
Soovisin esikaanele naiskangelannat kehastama noort naist, kes tegelaskujule omistatud karakterit suudaks ideaalselt välja kanda. Sisetunne ütles, et Liis seda suudab ja ma ei pettunud. Ta ületas kõik ootused. Tema sõnadesse pandamatu väline õrnus, võluvalt abras olek ja veidi melanhoolne olemus sobisid lihtsalt kõige paremini esindama seda täpselt samavana noort tüdrukut, kui ta tol hetkel oli lihtsalt ideaalselt!

Kas raamatus on kõik kindel väljamõeldis?

Absoluutselt mitte! Minu raamatutes pole kunagi kõik väljamõeldis. Valdavalt toimub uue raamatu tegevus 2006. aasta sügistalves Eestis, mille toonast elu üritan maksimaalselt ehedalt lugejateni tuua. On arvukalt seike, mis on üks-ühele elust maha kirjutatud. Ka mõned üsna uskumatuna tunduvad seigad leidsid aset just täpselt sellistena nagu raamatus kirjeldan.

Kindlasti paljud fännid teavad, et teie perre sündis mõni aeg tagasi beebi. Kas see kõik mõjutas mingis mõttes raamatu kirjutamist?

Eks ta ikka mõjutas, kuid see mõju oli pigem väga positiivne. Kalli pisipoja kasvamine ja kasvatamine kinkis mulle selle pika aja kestel suure doosi emotsionaalset tasakaalu, mida üks noor kirjanik vajab ehk enamgi kui õhku. Neid hullumeelseid pingeid, mis selle viimase, julgen väita, et suhteliselt tõsisekoelise romaani kirjutamisega kaasnesid suutiski üksnes selle väikese inimhinge lähedus maandada. Aitäh Sulle selle eest kallis Kenneth!

Kas on tulemas ka kolmas osa või on teil juba sules uusi mõtteid?
Seda, et viimases kahes romaanis kirjeldatud lugu on vaimusilmas triloogiana plaanitud ütlesin juba mõni aeg tagasi välja, kuid uusi mõtteid sules veel kohe kindlasti ei ole. Ma ehk kusagil väga sügaval sisimas tean, kuhu ma tahan välja jõuda ning loodan väga, et aastate pärast olen valmis ka viimase osa kirjutama, kuid nüüd ja praegu ei ole aeg selleks lihtsalt veel küps. Romaanide „Kuidas rikkaks saada?“ ja „Kuidas rikkaks jääda?“ ajalise toimumise vahe on ca 5 aastat. 18-aastasest uljast gümnaasiumilõpetajast sirgus nende ligi saja peatüki kestel karmi elukooli läbi käima sunnitud intelligentne džentelmen. Kuid seda luban, et just nimelt viimases osas paljastan, midagi väga olulist, mida hetkel isegi ridade vahelt ei ole välja lugeda võimalik.

Milline Teie kirjutatud raamat on teile südamelähedaseim?

Päris aus vastus on, et neid on tegelikuks kaks. Väga oluline raamat on minu jaoks debüütteos „Otsetee paradiisi“, millega ma läbi lõin ja, mis tegelikult nii paljudele just noortele korda läks. Kui see raamat poleks sedavõrd arvukate lugejate emotsioone puudutanud, siis vaevalt ma rohkem raamatuid kirjutanud oleks – aga see lugu läks inimestele südamesse ja koguni nõnda sügavale, et paljud lausa nõudsid, et järje kirjutan. Teine väga oluline raamat on minu jaoks kahtlemata viimane, kuigi elutempo selles on maksimaalne, sündis see tegelikult väga raskelt ja suures, suures võitluses iseendaga.

Kes on teie iidol?

Üks ja ainus iidol mul küll puudub, kuid olen alati imetlenud inimesi, kes midagi väga suurt, uudset ja olulist on korda saatnud. Olgu selleks, siis ennast ohverdav tegu, varem nägematu saavutus või sajandeid lugejate imetlust pälviv raamat.