Hiljuti leiti Kreekas elavate mustlaste juurest heledapäine ning sinisilmne Mariaks kutsutud tüdrukuke. Tänaseks on politsei kindlaks teinud, kes on tema ema – selleks osutus DNA-analüüsi põhjal paljulapseline Bulgaarias elav mustlanna Saša Ruseva (35), vahendab Õhtuleht.

Kui uudis Mariast jõudis üle maailma levida, sai politsei vihjeid Bulgaarias elava naise kohta, kelle peres kasvab 10 last ja mitmed neist on albiinod, vahendas Daily Mail.

Kreekas oliiviistanduses töötanud Ruseva sõnul sünnitas ta tüdruku 2009. aasta jaanuaris, kuid ei saanud teda dokumentide korda ajamiseks vaja mineva raha puudusel Bulgaariasse viia. Hiljem soovinud ta lapse küll koju tuua, kuid jäänud taas rasedaks ja sünnitanud kaks last, mistõttu läks tema plaan teises riigis ilmale toodud tüdruk koju tuua, vett vedama.

Ruseva on kinnitanud, et ta ei müünud last, vaid oli sunninitud ta jätma ühe oma mustlasest sõbra hoolde. Kuid Daily Mailil on andmeid, et Saša Ruseva nimeline naine on Kreekas üritanud vastsündinuid müüa vähemalt kahel korral. Mõlemad katsed laste eest raha saada lõppesid politsei vahelesekkumisega.