“Kümmekond päeva saatsin mööda ka Berliinis, kus rentisin jalgratta ja avastasin seda linna sel moel. Saksa kultuuriruum mulle väga meeldib ja sellist ratta-Berliini soovitan teistelegi,” meenutab Owe Petersell Ohmygossip.ee’le suve eredamaid puhkushetki.

Owe Petersell, kuidas möödus teil suvi, mida põnevat suvest meenutaksite?
Tänavune suvi oli ju Eestis imeilus, aga kuidagi sattus nii, et minu puhkusenädalad olid need üsna ainsad vihma-ajad:). Ujumas sai siiski päris kõvasti käidud ja seda veel septembrikuuski. Kümmekond päeva saatsin mööda ka Berliinis, kus rentisin jalgratta ja avastasin seda linna sel moel. Saksa kultuuriruum mulle väga meeldib ja sellist ratta-Berliini soovitan teistelegi.

Kas käisite Tallinna Lauluväljakul Robbie Williamsi kontserdil ning kui käisite, siis millised on muljed?
Kahjuks sellele kontserdile ma ei jõudnud. Kui väga oleks tahtnud, ju siis oleks ikka jõudnud ka, aga pean tunnistama, et mida aeg edasi, seda enam eelistan olla lihtsalt sõpradega väiksemas seltskonnas ja rahvarohketele üritustele väga ei kipu.

Milline on teie lemmikvärv ning kas panete ennast ka riidesse vastavalt sellele?

Üht ja ainsat lemmikvärvi küll ei ole ja riiete puhul jälgin pigem ikka kvaliteeti ja mugavust. Kui ma nüüd n.ö. kõrvaltvaataja pilguga püüan hinnata, siis mulle tundub, et ma pigem eelistan riiete puhul halli ja musta, aga samas keskkonda, mis on väga hele, valgusküllane ja värviline – nii et elamisel peavad ikka suured aknad olema ja asjad ning inimesed minu ümber rõõmsavärvilised.

Kas teil on olemas ka lemmiktoit ning ehk annaksite mõne hea toidu retsepti?

Jällegi üht ja ainsat pole. Armastan palju tomatit süüa ja sealhulgas kuulub mu lemmikute hulka tomati-mozarella salat. Valmistada on seda väga lihtne: tomatid viilutada, sinna peale mozarella viilud, väike leht basiilikut vahele, väike riba anžoovist peale ja siis pisut külmpressitud õli ka peale. Soola ja pipart muidugi ka ja näiteks täistera croissant kõrvale. Ausalt öeldes ma suurem asi kokk pole, aga süüa armastan hõrke toite küll.

Mida põnevat pakub kuulajatele Elmari sügisprogramm ja kas uuendusi ka tulekul on?

Sügisprogrammis on nagu ikka olulisimal kohal Elmari sünnipäev. Tänavune sünnipäevakampaania hõlmab 2 nädalat ja sel ajal valime ära ka järjekordse ELMARI LEMMIKU. Teatavasti on Elmar aastate jooksul neid kuulajate lemmikuid valinud palju – lemmiklaulja, lemmikansambel, lemmiklaul, lemmikhelilooja jne. Keda sel aastal valime, las see jääb veel saladuseks. Lisaks tuleb see armastatud aeg, mil iga laul eetris on soovilaul. Uue laulu salvestab ka Elmari saatejuhtide ansambel “Trobikond” ja kergitades saladuskatet võin öelda, et salvestused juba käivad. Saatejuhtide sõnul on seekordne laul vokaalselt keerulisem kui iial varem. Muidugi tuleb ka hästi palju mänge koos vingete auhindadega.

20. oktoobril on kohalikud valimised. Kas olete alati hääletamas käinud, mida valimistest arvate ning kas te kandideerite ka ise?

Olen tõepoolest alati valinud, kas siis käinud valimisjaoskonnas või e-hääletanud. Tänavu kuulun ka mina nende inimeste hulka, kelle jaoks on valiku tegemine väga keeruline – tundub, et võimalik on valida ainult halva ja veel halvema vahel. Praktiliselt kõik erakonnad on end ühel või teisel moel kompromiteerinud ja üsna võimatu on kedagi usaldada. Seepärast ongi nii nagu Peeter Oja ühes intervjuus ütles, et kuigi sa võibolla tahaks süüa liha, siis kui sul on nälg ja võtta on ainult kapsas ja porgand, siis ühe sa neist ikkagi valid. Ise ma ei kandideeri ja kahtlustan, et ka tulevikus mitte.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja aasta lõpuks?

Elmari sünnipäev ära pidada. Ausalt öeldes aasta lõpule pole veel üldse mõelnud. Eks näis.

Kas teil on ka midagi südamel, mida sooviksite ära öelda?

Kui siin juba valimistest juttu oli, siis üleskutse – inimesed, ärge jätke valimata! Muidugi võib tunduda, et sellest poliitikast on täiesti kõrini ja kõik on pätid, aga selge on see, et keegi saab valitud ikka ja seepärast valige ka siis kui tundub, et valikuvariandid on nigelad! Ja veel – kuulake Elmarit, siis läheb tuju kohe paremaks!:)