Wille Wilenius on nimi, keda soomlased seovad VIP ürituste korraldamise, turundustöö ning erinevate artistide ülestöötajana. Töökas ning häid kontakte omav Wilenius räägib Ohmygossip.ee’le oma karjäärist, staaridest ning värsketest projektidest.

Wille Wilenius, palun rääkige endast natuke? Kus olete sündinud, mida õppinud, teie perekond jne…
Olen sündinud Helsingis ning õppinud hunniku erinevaid asju. Kõige olulisemana, mis mind meelelahutusmaailma suunas, võiks välja tuua õppimise Ameerikas — filmistsenaariumite kirjutamine TV’le. Üsna pea peale õpingute lõppu asusin tööle nii telvisiooni kui raadiosse ning sealt edasi suundusin teatri ja muusikalide juurde. Kuid tundsin, et soov on töötada rohkem sponsorite, artistide loomise ning online-maailma ja viimase võimalustega ning avasin oma meelelahutusäriga tegeleva PR firma, mis tegeleb nii Soomes kui teistel turgudel.

Mul on viis last aga keegi nendest pole meelelahutusmaailmaga ennast sidunud, tõenäoliselt on nad oma lühikese eluga näinud juba liiga palju selle telgitaguseid.

Olete töötanud Blue Media Productions Oy’s, Seiska’s, Bulevardin Viestintä’s… Kus praegu, mis on teie suuremad käsilolevad projektid?

Praegu töötan endale, mul on Bulevardin Viestintä Soomes, mille lõin 2012.aastal ning Noisy Promotion Eestis. Põhitöö on online kompaniidega koostöö erinevates valdkondades. Aitan nii turundusstrateegia välja töötamise kui PR teenusega. Klientideks on nii Soome kui ka rahvusvahelised firmad. Samuti on tihe koostöö restoranide ja ööklubidega — aitan neil nime teha ning staariüritusi korraldada. Suved on täis festivale ja tuure.

Milline näeb välja teie harilik tööpäev Bulevardin Viestintä’s? Kui mitu projekti teil korraga käsil on?

Tegelen korraga mitmete projektidega. Kui vaatan näiteks tänast päevakava, siis ootab mind ees kohtumine Martina Aitolehti’ga, kellega show’d ma planeerin. Teiseks koosolek, et korraldada ühe rahvusvahelise filmistaari tulekut Soome ning tema VIP-teenindust siin. Siis koosolek uue hotelli avamisüritusest ning päeva lõpetab sarnane koosolek ühe kaubamaja avamisürituse korraldusest ning VIP-külaliste kutsumisest. Aitan neil avaüritusele saada huvitavaid avaliku elu tegelasi.

Töötate lisaks ka erinevate artistide managerina. Kust ja kuidas leiate uusi talente? Kes on olnud teie hiilgavaimad nimed ning kes on need nimed, kellega koostööd teha tahate?
Enamasti leian artistid demode põhjal, mida nad mulle saadavad või meelelahutusäris töötavate inimeste vihjete peale. Erinevad muusika üritused on samuti hea koht uute talentide avastamisel. Harilikult tahan koostööd teha algajate artistidega, kelle karjäär on alles päris alguses. Ma ei tegele vaid muusikaga, teen koostööd ja arendan ka näitlejaid, modelle ja avaliku elu tegelasi. Minu suurim läbilöök oli Linda Lampenius’e managerina, kellega töötasin koos viis aastat ning õppisin ka ise palju ning täiendasin oma kontakte. Mul on suur kogemus talentide aitamisel — mõne näitena võib tuua Krista Siegfrids’i karjäärile tõuke andmise, rahvusvaheliselt tuntud DJ Suvi loomise (kodanikunimi Suvi Pitkänen – toim.) kuni mustkunstnik Henri Kemppainen’i show korraldamiseni…

Olete ka Eestist pärit Soomes elava artisti Bruno Bürger’i manager. Kuidas te ta avastasite ning millised plaanid teil temaga on? Milliseid artiste (peale enda poolt promotavate) te ka ise hea meelega kuulate?
Bruno kontakteerus minuga ise ning ma märkasin tema potentsiaali kohe. Mulle meeldis ka see, et ta on Eestist pärit, sest ma austan väga eestlasi. Minu esimene plaan temaga on luua temast pika-ajalise perspektiiviga artist, mitte ühe päeva staar, kes on täna kuum ja homme kaob. Oluline on teha asju väga detailselt. Oleme töötanud tema sotsiaalmeedia taustaga ning välja andud ühe laulu. Peatselt ilmub ka rahvusvaheline versioon laulust, mis on hetkel vaid soome keelne.

Kuna minu töö on rohkem “kardinate tagune”, siis olen kokku puutunud paljude artistide ning nende tausta-tiimidega. Palju on artiste kes mulle meeldivad. Ma jumaldan Stikkan Anderssoni, kes lõi ABBA. Mulle meeldib tiim, kes on Lady Gaga taga, samuti Justin Bieber ja Timberlake on mu lemmikud.

Millega vabal ajal tegelete, kui teil seda viie lapse ning meelelahutusäri kõrvalt jääb? Millised on plaanid tulevikuks?
Tänu oma tööle reisin palju ning näen oma tööl üle maailmset potentsiaali. Näiteks Eesti meelelahutustööstus pakub palju võimalusi.

Vabal ajal hoolitsen maja eest ja teen tavalisi normaalseid asju. Konkreetseid hobisid mul välja tuua pole aga igav mul ei hakka.