Oleg Sõnajalg räägib Ohmygossip.ee’ga pere suve suursündmustest, lähiaja plaanidest ning kommenteerib ka käimasolevat valimiskampaaniat: “Värsked valimiskampaaniad mulle isiklikult ei sümpatiseeri, liiga palju vastastikust pori pildumist.”

Oleg Sõnajalg, kuidas möödus teil ja teie perel suvi, mida põnevat meenutaksite?
Sellel suvel on võtnud kogu aja ja tähelepanu meie poolt patenteeritud uue põlvkonna tuuliku koostamine. Selle protsessi käigus on tulnud juhtida igapäevast montaazitööd olles ise eestööline – tööriided seljas, telefon ühes, tööriistad teises käes, arvuti tööliste soojakus laua peal. Tihti on tulnud pidada rahvusvahelisi telefonikonverentse kusagil tuuliku korpuse vaheplatvormil ebamugavas asendis rippudes, ühe käega ennast ja teise käega telefoni hoides.

Teiselt poolt on olnud väga põnev näha, kuidas lõpuks materialiseerub see, mille oleme algselt loonud virtuaalselt – need asjad mis on sündinud meie peas ja ettekujutustes, on saanud nähtava ning käegakatsutava kuju. Üllatav on see, et tegelikkuses on enamus komponente palju suuremad, näiteks: küllaltki raske on realistlikult ette kujutada peaaegu 60 m pikkust tuuliku laba, mis kaalub 14 tonni ning mille sees on võimalik sõita jalgrattaga. Samas hakkab tuuliku tiiviku pöörlemisel sellesama 14 tonnise laba tipp liikuma kiirusega 300 km/h,

Milline on teie lemmiktoit ning ehk annaksite ühe hea toidu retsepti ka?
Mulle meeldivad kalatoidud: lõhe, ahven, heeringas jne. Ise ma suur kokkaja ei ole, aga maitsvamat makaronisuppi minust keegi teine keeta ei oska, vähemalt nii ütlevad need kes seda maitsnud on.

Kas teil on olemas oma lemmikvärv ning kas te panete ennast ka riidesse vastavalt sellele?

Üks minu lemmikvärvidest on erkpunane.

Milline oli suve jooksul kõige põnevam ja meeldejäävam sõit helikopteriga ning kas te näiteks olete sõitnud ka Soomaa kohal kunagi?
Iga helikopteri lend on omamoodi “kõige põnevam”, seda mõistavad ilmselt ainult helikopteri piloodid, Soomaa kohal eraldi lendamas käinud ei ole, küll aga oleme sealt marsruutlennul üle lennanud.

Millised on teie plaanid sügiseks?
Selle sügise põhiülesanne on meie endi poolt patenteeritud tuuliku püstitamine, käivitamine ja häälestamine. Selleks on plaanis 30 treileriga Saaremaale tuua 800 tonnise tõstevõimega kraana,

Mida te arvate värvikirevast valimiskampaaniast ning kas te ka ise kandideerite kohalikel valimistel?

Värsked valimiskampaaniad mulle isiklikult ei sümpatiseeri, liiga palju vastastikust pori pildumist.

Millega tegelevad teie lapsed?
Lapsed on tublid ja töökad, igaüks omal alal, toetan jätkuvalt nende õpinguid.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Eesti ajakirjanikel võiks olla rohkem empaatiat.